BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SAĞLIK

Cinsel sorunu olmayan neredeyse yok!

Habertürk'te Hülya Avşar Soruyor programına konuk olan Kadın Doğum Uzmanı ve Seks Terapisti çarpıcı istatistikler verdi.

Abone ol

Habertürk'te Hülya Avşar Soruyor programına konuk olan Kadın Doğum Uzmanı ve Seks Terapisti Op. Dr. Gökçen Erdoğan, cinsel sağlık konusunda çarpıcı istatistikler verdi.

Türkiye'de erkeklerin yüzde 70'inin kadınların da yüzde 80'inin cinsel problemi olduğunu söyleyen Op. Dr. Gökçen Erdoğan, seksin, yeme-içme, uyku kadar önemli olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Sekste dokunmaktan hatta düşünmekten orgazma kadar her nokta önemlidir. Bir aşaması olmazsa olmaz." dedi.  

Kadınların yüzde 63'ü orgazm olamıyor

Op. Dr. Gökçen Erdoğan şunları söyledi:

"Erkeklerin yüzde 70'inde problem var. Türkiye'deki kadınların da yüzde 80'i cinsel isteksizlik ve orgazm problemi yaşıyor. Kadınların yüzde 63'ü orgazm olamıyor. Kadın bunu bir görev olarak algılıyor ve bunu ifade edemiyor. Eşi mutlu olacak diye üstünü örtüyor.

Orgazm olamayan kadın

Orgazm olmayan kadın sıkıntılıdır. Agresiftir. Düşünsenize çabalıyorsunuz bir sonuç yok. Cinsel hayatta sorun olduğu için sosyal hayatta başın etini yemeler başlar. İşte bu aşamaya gelmeden bize gelinmeli. Bilgisizlik, özgüven eksikliği, sosyal çevre, eşiyle ilgili bir durum mu, bunları bilirsek bunu aşabiliriz.

Cinsel sorunu olan kişinin eşinde de sorun olabiliyor

Vajinusmus problemi olan kadınların eşinde erken boşalma ve sertleşme sorunları olabiliyor. Ya da tam tersi... Erkekte sertleşme ya da erken boşalma sorunları olanların eşlerinde ileride isteksizlik olabiliyor. "

Erdoğan, cinsel sorunu olan kadınların geçmişinde, çocukluğunda bazı problemler yaşamış olabileceğini bunların giderilebileceğini de sözlerine ekledi.

İsterseniz yapabilirsiniz

Erken boşalma sorunu yaşayan erkeklerin tarzlarının genelde aynı olduğunu söyleyen Erdoğan, "Çabuk yemek yerler, çabuk sıkılırlar, sinirlidirler, arabayı çabuk kullanırlar.. Bu şekilde belki kritize edilebilir.  Ama öbür problemleri kritize edemeyiz. " dedi. Erken boşalmanın bir nebze seçim olduğunun altını çizen Erdoğan, "Aslında istiyor ama bilinçaltı istemiyor. Bizim amacımız da hipnozla ya da cinsel terapiyle belki de psikoterapiyle 'İsterseniz yapabilirsiniz'i vurguluyoruz. 'İsterseniz normal boşalma dönemini yaşayabilirsiniz. İsterseniz sertleşme problemi yaşamayabilirsiniz.' diyoruz" şeklinde konuştu.