BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

AK Parti oy sonuçları şok etti kaç milletvekili çıkarıyor?

AK Parti son oy sonuçları nasıl? AKP yüzde kaç oy alırsa tek başına iktidar oluyor? AK Parti milletvekili sayısı şu anda çok kritik bir eşikte. İşte AK Parti seçim sonuçları.

Abone ol

AK Parti seçim sonuçları kritik bir eşikte son oy sonuçlarına göre henüz tek başına iktidar olabilecek milletvekili sayısını alabilmiş görünmüyor. AK Parti 'nin tek başına iktidar olabilmesi için yüzde 45 oy alması ve 276 milletvekiline sahip olması gerekiyor.

AK PARTİ İKTİDAR OLABİLİYOR MU?
AK Parti Anadolu Ajansı verilerinde son oy sonuçları yüzde 42 civarında görünüyor. Seçim sonuçları böyle devam ettiği taktirde AK Parti tek başına iktidar olabilmesi için HDP'nin barajın altında kalması gerekiyor. AA seçim sonuçlarına göre HDP barajı aşmış görünüyor. Şu anda HDP'nin oyu yüzde 11 sınırıda aşmış bulunuyor.

AK PARTİ 'YE TEK BAŞINA HÜKÜMET İÇİN NE KADAR OY GEREKİYOR?
AK Parti bu sonuçlarda kaldığı taktirde Türkiye 8 Haziran sabahı koalisyon ile uyanmış olacak. Zira AK Parti'nin HDP'nin barajı aştığı bir tabloda tek başına iktidar olabilmesi için yüzde 45 oy alması gerekiyor. HDP barajı geçemediği taktirde AK Parti 'ye yüzde 40 oy yetiyordu.

SEÇİM SONUÇLARI NE DİYOR?
2015 seçim sonuçlarına bakıldığında seçmen AK Parti 'ye sarı kart çıkartmış görünüyor. Kararsızları ikna edemeyen AK Parti oyları bu şekilde devam ettiği taktirde tek başına iktidar olamayacak. Şu anda kulislerde AK Parti 'nin azınlık hükümeti senaryoları ve erken seçim konuşulmaya başladı. Reuteris ajansı da AK Parti 'nin azınlık hükümeti kuracağını iddia etti.

AK Parti oy sonuçları şok etti kaç milletvekili çıkarıyor?.jpg

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ SAYISI KAÇ OLACAK?
AK Parti seçim sonuçlarına göre şu anda 263 milletvekili çıkarıyor görünüyor. İşte partilerin oy sonuçlarına göre muhtemel milletvekili sayıları;

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ SAYISI 263
CHP milletvekili sayısı 127
MHP milletvekili sayısı 84
HDP milletvekili sayısı 76

SON SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE OY DURUMU - AA VERİLERİ

seçim-sonuçlari-aa-verileri-ak-parti-milletvekili-sayisi.jpg


CİHAN AJANSI SON SEÇİM SONUÇLARI
cihan-ajansi-seçim-sonuçlari-oy-sonuçlari.20150607201703.jpg