BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,12
ALTIN 2.326,21
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti MKYK üyesinden bomba Boynukalın çıkışı

AK Parti MKYK üyesi Edibe Sözen, AK Parti milletvekili aday listesinde yer almaması çok tartışılan ve merak konusu olan Abdurrahim Boynukalın hakkında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Abone ol

AK Parti milletvekili aday listelerinde adı geçmeyen AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın parti kulislerini Hürriyet saldırısından bu yana epey meşgul ediyor. Son dönemde ön plana çıkan 'Abdurrahim Boynukalın'ın aday gösterilmemiş olmasına ilişkin kritik iddialar ortaya atılıyor.

AK Parti MKYK üyesi ve Medya-İletişim Uzmanı Prof. Edibe Sözen, Boynukalın hakkında "Her istediğinizi söylemek, her istediğinizi yapmak yerine daha kontrollü davranılması gerekir" dedi.

"AKTROLLER"

Habertürk'ten Kübra Par'a konuşan Sözen, sosyal medyada "Aktroller" olarak nitelendirilen bazı kullanıcı hesapları için ise  "Bu konuda partimiz zaten bir adım attı. Hakikaten bunların bir kısmının söylemleri partimiz tarafından kabul edilmeyecek düzeyde. Partinin ruhunu, ilkelerini, kurallarını bilmiyorlar" diye konuştu.

İşte o açıklamalardan çarpıcı satırlar:

7 Haziran’da tek başına iktidar olamayınca, araştırma şirketleri, yereldeki kanaat önderleri ve teşkilatların tavsiyeleri çerçevesinde durum gözden geçirildi ve yeni bir liste hazırlandı. Şahsen ben tek başına iktidar olmaya hazır bir AK Parti görüyorum. 1 Kasım’a büyük bir başarıyla gideceğiz.

( "Savcı Sayan, Uğur Işılak gibi isimler aday gösterilmedi. Bu bir strateji mi? Vitrin isimlerden çok AK Parti’nin eski kadrolarından gelen isimler mi öne çıktı?" sorusuna cevaben) Aktörlere bağlı düşünmemek lazım. Bu dönem olmaz, başka dönem olur... 3 dönem kuralında tüzük değişikliğine gidildi ve bir kısmı yeniden aday gösterildi. Onların dışında yerel halkın ve teşkilatların istediği adaylar da öne çıkınca yeni bir mutabakat oluştu.

"BOYNUKALIN DAHA KONTROLLÜ DAVRANMALIYDI"
Gençlik Kolları Başkanımız Abdurrahim Boynukalın’ın gündeme ilişkin konuları değerlendirme, eleştirme hakkı var ama siyaset bir tecrübe alanıdır. Her istediğinizi söylemek, her istediğinizi yapmak yerine daha kontrollü davranılması gerekir. 78 milyon insanı temsil ediyorsunuz, hareketlerinizin kamuoyunu incitmemesi lazım. Kendisi çok genç bir arkadaşımız, inşallah ileriki dönemlerde tekrar aday olacaktır. Öte yandan, medya da masum değil, şiddet üretiyor. Toplum ancak kendi eyleminde şiddet varsa dikkat çekebileceğini düşünüyor. Bugüne kadar şiddet üreten medyaya insanlar gül uzatmak istemiyor.

"AKTROLLER PARTİ RUHUNU BİLMİYOR"
2012 yılında bu konuda bir araştırma yapmıştım. Seçim döneminde sosyal medyayı en iyi kullanan parti bizdik. Ama AK Parti dışındaki partilerin birden çok sosyal medya hesabı var. Takma isimler ve sahte hesaplar üzerinden yayılan çok ciddi bir dezenformasyon var. İnsanlar iktidarın açıkladığı icraatlardan çok dezenformasyona inanıyorlar. AK Partili gençler mücadele etse de sonuç alamıyoruz. Daha köklü bir yapılanmaya ihtiyaç var.

Geçen seçimde 250 kişilik bir dijital ekip kurulmuştu ama mesele sayıca üstünlük değil oradaki amatör ruhu ortaya çıkarmak. AK Parti 1 Kasım seçimlerinde sosyal medyada amatör ruhu ortaya çıkaracak bir çalışma yapmalı.

"AŞIRILIKLAR HER ZAMAN AŞINDIRIR"

("AK-troller meselesine nasıl bakıyorsunuz? Aralarında AK Parti’yi ya da bu camiayı temsil ettiğini iddia edip küfürler eden, tehditler savuran, aşağılık şeyler yazan isimler var..." ifadesine karşılık) Bu konuda partimiz zaten bir adım attı. Hakikaten bunların bir kısmının söylemleri partimiz tarafından kabul edilmeyecek düzeyde. Partinin ruhunu, ilkelerini, kurallarını bilmiyorlar. Oradan o şekilde yazmakla AK Partili olacaklarını zannediyorlar ama öyle bir şey yok. Bu tür aşırılıklara gerek yok. Aşırılıklar her zaman aşındırır.

BOYNUKALIN İLE İLGİLİ ÇARPICI 'ADAYLIK' İDDİASI

Boynukalın'ın aday olmamasına ilişkin bir başka kritik yorum da Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberinde yer aldı. Haberde yer alan iddiaya göre, AK Parti'deki aday listelerinin hazırlanma sürecinde Boynukalın'ın 1 Kasım aday listesinde yer almamasını Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun istediği iddia edildi.

BOYNUKALIN BAŞBAKAN'DAN AFFINI İSTEMİŞ

Hürriyet binasına , Dağlıca saldırısı sonrası "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 400 milletvekili" açıklamasını çarpıtarak verdiği gerekçesiyle saldırı düzenleyen grubun içinde olan ve saldırıda Erdoğan'a hitaben 1 Kasım’daki seçimden sonra ne çıkarsa çıksın seni başkan başkan yağtıracağız' çıkışıya gündeme gelen AK Parti Gençlik Kolları Başkanı boynukalın, listeler açıklandıktan sonra "Bütün enerjimi gençlik siyasetine yoğunlaştırmak adına; önceden de istişare ettiğimiz üzere Başbakanımızdan affımı istedim" dedi.

"BUNDAN SONRA DA OLACAĞIM" DEMİŞTİ

Boynukalın, Yeni Şafak’a yaptığı açıklamada, Hürriyet’in daha önce yaptığı haberlerle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı  idamla tehdit ettiğini vurgulayarak, “İstiyorlar ki kimse Recep Tayyip Erdoğan’ı, davasını, misyonunu savunmasın. Kim savunuyorsa da hedef gösteriyorlar, yok etmek istiyorlar. Evet ben dün oradaydım. Gerekirse bundan sonra da olacağım” demişti.