BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.399,92
HABER /  POLİTİKA

AK Parti kapatılabilir

TRT 6 AK Parti'nin başına bela olacak mı? DTP Siirt Milletvekili Osman Çelik'in iddiası tartışılıyor.

Abone ol

DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, seçim propogandasını Kürtçe olarak yapmaya devam edeceklerini söyledi. Özçelik, TRT-6'nın AK Parti'nin kapatılmasına neden olabileceğini iddia etti.

Seçimlerle ilgili yasalarının değiştirilmesine ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Özçelik, yüzde 10'luk baraj sisteminin, temsilde adaletin önündeki en büyük handikapın olduğunu söyledi.

Meclis'te grubu bulunan AK Parti, CHP ve MHP'nin son 5 yılda 663,3 milyon TL devletten yardım aldığını hatırlatan Özçelik, DTP'nin ise yardım alamadığını ifade etti.

AK PARTİ KAPATILABİLİR

Özçelik, dokunulmazlığın kaldırılması için Meclis'e gönderilen fezlekelerin, hitapların Kürtçe yapıldığı için hazırlandığını iddia etti.

Özçelik, bedeli ne olursa olsun seçmenlere yönelik Kürtçe konuşmaya devam edeceklerini söyledi. TRT-6'nın da Kürtçe yayınlar yaptığını hatırlatan Özçelik, AK Parti'nin bölücülük yaptığı iddiasıyla kapatılabileceğini söyledi.

Özçelik, "Bu ve benzeri gerekçelerle binlerce ceza davası açılmış, yüzlerce mahkûmiyet kararı verilerek insanlar ceza evlerine konmuşlar, aynı yasa maddesine dayanılarak çok sayıda siyasi parti kapatılmıştır. AKP'ye serbest, Kürtlere yasak... Böyle bir hukuk anlayışı olabilir mi?" diye sordu.

AYSEL TUĞLUK'A VERİLEN HAPİS CEZASI

Özçelik, DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk'un 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin soruyu ise şöyle cevapladı: "Bizim yaptığımız her açıklama, düşünce özgürlüğü kapsamından çıkarılıp, silahlı örgüte yardım, yataklık ve onun propagandasını yapmak şeklinde yorumlanıyor. Yani biz ne dersek diyelim bunu terörizmle suçlamak, terörizmle ilişkilendirmek gibi savcıların bir yaklaşımı var. Bu genel bir yaklaşımdır, bunun değiştirilmesi lazım."