BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,34
HABER /  POLİTİKA

Unakıtanın beyninde lezyon

Unakıtan günlerdir hastanede. Net bir açıklama yapılmaması spekülasyonları da beraberinde getirdi.

Abone ol

Maliya Bakanı Kemal Unakıtan'ın beyinde lezyon oluştuğu iddia edildi. Yani bakanın beyin dokularında hasar var.

NTV'de yayınlanan haberde bakanın kalbe ve beyne giden 3 damarın tıkalı olduğu ileri sürülüyor. Kemal Unakıtan'ın yakın çevresinden sızan bilgilere göre göre ise Unakıtan'ın beyin damarlarında tıkanıklık yok, ancak beyninde lezyon oluştu.

 Lezyon nedir?
 Beyin , Beyincik veya Omurilik üzerinde bulunan Sinir liflerinde olusan veya aktif halde bulunan iltihaplanmalardir. Tip dilinde yaralanmis, zarar görmüs bozukluk anlamindadir.

Hastane kaynakları bu durumun kalp ritmindeki bozukluktan kaynaklanmış olabileceğin söylüyor.

DAMAR TIKANIKLIĞI İDDİASINA CEVAP VERMEDİ

Ahsen Unakıtan, Maliye Bakanının beyin damarlarında tıkanıklık bulunduğu iddialarının hatırlatılması üzerine de, Bakan Unakıtan'ın durumunun iyi olduğunu söylemekle yetindi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın eşi Ahsen Unakıtan, eşinin durumunun ''çok iyi'' olduğunu söyledi. Ahsen Unakıtan ''Elhamdülillah. Rabbimize çok şükür. Bakanınız çok iyi'' diye konuştu.

10 GÜNLÜK İSTİRAHAT ÖNERİLDİ

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Uğur Erdener 8-10 istirahat etmesi gerektiğini söyledi. Erdener, Bakan Unakıtan'ın beyin damarlarında tıkanıklık olduğu yolundaki haberlerin hatırlatılması üzerine, "Kurumun en yetkili kişisi olarak söylüyorum. Sayın bakanın sağlık durumunu beyin açısından ilgilendiren bir durum söz konusu değil" dedi.

AMELİYAT YA DA DEĞİL

Prof. Dr. Erdener, Unakıtan'ın neden taburcu edilmediğinin sorulması üzerine de "Birincisi 8-10 günlük bir istirahat gerekiyor. Bunu evde de hastane de geçirebilirler. Ondan sonra kronel ile ilgili bir karar verecekler. Tedavi planı ile ilgili. O da bir süreç gerektiriyor" şeklinde konuştu. Erdener, "Unakıtan'a by-pass mı yapılacağı" sorusu üzerine de "Ameliyat veya değil. Değişik planlar üzerinde konuşuldu. Şu an gayet stabil. bir sorun yok. Sorun da beklemiyoruz" yanıtını verdi.