BIST 10.469
DOLAR 32,51
EURO 35,36
ALTIN 2.441,49
HABER /  POLİTİKA

AK Parti kalabalıktan korkmadı

Cumhuriyet Mitingi İzmir'de tarih yazdı. 1 milyon kişi meydanlar döküldü. Ama AK Parti kalabalıktan korkmadı.

Abone ol

İzmir 1 milyon kişi ellerinde Türk bayrakları ve hükümeti protesto eden pankartlarıyla Gündoğdu'ya aktı. Konak'la Alsancak Limanı arasında oluşan gelincik tarlasının laiklik sloganlarının hedefinde AKP vardı. AKP'nin İzmirli yöneticileri, mitingi televizyondan izledi.

‘Görüntüler neler hissettirdi?’, ‘Biz bu kentte nasıl sandıktan çıkacağız endişesi taşıyorlar mı?’ sorularının yanıtlarını veren AKP İzmir Milletvekillerinden Tevfik Ensari şunları söyledi: “Mitingler demokratik bir hak. Ancak pankartlarda yazılanlar amacını aşıyor. Biz AKP'liler de laikliğe, cumhuriyete, Atatürk'e sahip çıkıyoruz. Aramızdaki fark onlar her yerde bu değerleri kullanıyor. Miting çok kalabalıktı. Ancak AKP'de miting yapsa aynı kalabalığı toplar. Taşımaysa biz de taşırız. Ancak bu kutuplaşmaya yardım etmek olur. Bir daha milletvekili çıkaramama endişemiz yok. AKP İzmir'den iki bölgede de beşer milletvekilinden 10 milletvekili alır.”

‘BİZ DE CUMHURİYETÇİ VE ATATÜRKÇÜYÜZ’
AKP İzmir Milletvekili İsmail Katmerci ise, “Çok güzel bir organizasyon. Düzenleme komitesini kutlarım. Ancak bayrak ve cumhuriyet denildiği zaman kim koşup gelmez ki. Kalabalık, ‘AKP halka hesap verecek' diyordu. Çok haklılar. 22 Temmuz'da bu hesabı vereceğiz. Ben de cumhuriyetçi ve Atatürkçüyüm. Bu mitinge katılanlardan hiçbir farkım yok. Eğer AKP içinde böyle bir tehlike olduğunu hissetsem önce ben terkederim. AKP'nin rejim düşmanlığı yok. Mitinge katılanlar yönlendirilmiş kalabalık. Mitingin amacı CHP ve DSP'yi birleştirmek. Ancak İzmir'de iki liderin yan yana gelmemesinden anladık ki solda ittifak hayal olmuş. Kalabalıktan korkmadık, milletvekili çıkaramama endişemiz de yok” diye konuştu.

AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de, “Biz kendi kitlemizi meydanlara dökmüyoruz. Sessiz kalıyoruz ve kalmaya da devam edeceğiz. Tepki göstermek herkesin demokratik hakkı. AKP İzmir'de birinci parti olacak, çok iddialıyız. Mitinge katılanlar sol parti örgütleri ve onlara destek verenler. Ancak sol birleşemezse o mitinglerdeki destek ters tepebilir. kaldı ki birleşmelerinde de ciddi sıkıntı var” dedi.