BIST 10.434
DOLAR 32,64
EURO 34,89
ALTIN 2.446,98
HABER /  POLİTİKA

GPye oy verenler MHPli değil

Kendilerini dinli parti olarak görüyorlar. Genç Parti'ye nasıl bakıyorlar? MHP'nin kurmayları vizyonlarını anlattı.

Abone ol

Seçimlerde nasıl bir performans göstereceği en çok merak edilen partilerin başında gelen MHP, 5 yıl aradan sonra yeniden parlamentoya girmeyi hedefliyor.  MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, “türban” tartışmasından, “Kürt” sorununa; birçok konuda MHP’nin stratejisini anlattı. Paçacı ve Vural Akşam yazarlarının sorularını cevapladı.

GP’YE OY VEREN MHP’Lİ DEĞİL

Genç Parti’ye oy verenler, MHP’nin seçmeni değildir. Cem Uzan’ın iş hayatındaki “kar maksimizasyonu” anlayışını “oy maksimizasyonu” anlayışına getirdiğini düşünüyoruz.

KAYNAK ATATÜRK

MHP’nin bir vizyonu var. Şanghay, Washington, Brüksel merkezli bir takım güç odakları var. Ankara merkezli bir güç neden olmasın? Önce kendimize güvenelim ve bir hedef etrafında kenetlenelim. Uzlaşmaya dayalı bir politikayla bunu sağlayabiliriz. Temel felsefemiz Atatürk’ten kaynaklanan felsefedir. Bu devleti kuran halkın adı “Türk milleti”dir.

DİNLİ PARTİYİZ

Genel başkanımızın bir sözü var; “Biz dinsiz bir parti değiliz, dinci bir parti de değiliz, biz dinli bir partiyiz” diye. Dini siyasete alet etmemek, devlet işleriyle karıştırmamak gerekiyor. Herkes kişisel inancını özgürce yaşamalı. Bir kısıtlama getirilmemeli.

TÜRBAN MUTABAKATLA ÇÖZÜLÜR

Türban sorununun toplumsal bir mutabakatla çözülmesi gerekiyor. Antalya milletvekilimiz Nesrin Hanım türbanlıydı, başkanımız “Dışarıda türban takabilirsiniz, ama Meclis salonunda takamazsınız” dedi ve sorun çözüldü.

AĞAR’IN OVA PROGRAMI FELAKET

Ağar’ın “düzova” söylemini en iyi DYP Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu anlattı. Dağa çıkanlara, makul ölçüde ceza verilmesini, lider kadrosunun da, pişmanlık gibi, farklı cezalarla topluma kazandırılması gerektiğini anlattı. Dağdan ovaya indirmenin programı buysa, bir felaket.

DTP’YE KARŞI TEK BAYRAK

DTP’nin parlamentoya bağımsız adaylarla girme olasılığına karşı, DTP dışındaki bütün siyasi partilerin, tek bayrak, tek millet, tek ülke etrafında birleşmesi çok önemli.

Hüsniye Oral/Akşam