BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  POLİTİKA

Mitingde elini çeken kimdi?

Dün herkes Baykal ve Sezer'i İzmir mitinginde el ele görmeyi bekledi. Neden olmadığını Baykal canlı yayında açıkladı:

Abone ol

CHP Lideri Deniz Baykal NTV'nin sorularını yanıtladı... Dün düzenlenen İzmir Miting'inde Neden Zeki Sezer'le yan yana gelemediniz sorusuna Baykal;

"Arzu ettiğimiz tablonun ortaya çıkmadığını ifade etmek zorundayım. Merkez sağda olduğu gibi tek çatı altında toplanmak istiyorduk, olmadı" dedi.

Baykal Şöyle devam etti, "Koca Türkiye'de bu birleşmeyi isteyen benim. Kimse benim kadar istiyor olamaz. Birleşme her yerde tek çatıda olur. Ama bunun için iki parti arasında kardeşlik olması lazım. Biz DSP'yi kardeş parti olarak gördük. Onu kucaklamak istedik... Ve yan yana olmak için davrandık.

Dünkü durum benimle ilgili değil. Bir tedirginlik var. Ben destekleyici, yapıcı yaklaşımımı sürdürüyorum. Biz bıraktığımız noktada duruyoruz. Şu anda da umudumu sürdürüyorum. Mutabakat sağladığımız çerçevede işbirliğine hazırız. Galiba Zeki Sezer’in ötesinde DSP’de sıkıntı var.”

CHP'nin birleşme konusunda üzerine düşeni yaptığını belirten Baykal, "Karar artık Sayın Sezer'in ve arkadaşlarının, ancak galiba onun ötesindeki kişelerle de bir mutabakat gerekiyor. Biz üzerimize düşeni yaptık, biz makul bir işbirliğine açık olduğumuzu söyledik, ancak onlar o modeli kendi içlerindeki karışıklık nedeniyle gerçekleştiremediler" dedi.