BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,70
ALTIN 2.400,43
HABER /  POLİTİKA

AK Parti İsraille kulis yaptı mı?

CHP, hükümetin İsrail hükümeti ile kulis yaptığını iddia etti ve 3 soru yöneltti...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi, AK Parti hükümetinin Çalık Grubu'na iş verilmesi için İsrail hükümeti ile kulis yaptığını iddia etti. 

Partinin İstanbul İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'e kameralar aracılığı ile 3 soru yöneltti:
     
SORU 1: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'e; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak, Türk işadamlarına değil, doğrudan Çalık Grubu'na "İş verin" diye İsrail hükümeti nezdinde kulis yaptınız mı, yapmadınız mı?
     
SORU 2: Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e; "Bakan Hilmi Güler, Çalık Grubu'nun finansmanını da taahhüt ederek Ceyhan-İsrail arası boru hattı projelerine ilişkin yapılabilecek fizibilite çalışmasını yürütmesini .... " İsrail'den istediği yönünde Dışişleri Bakanlığı'nın "Gizli" damgalı bir yazısı var mı, yok mu?
     
SORU 3: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a; Bakanlarınızın iş bulması için İsrail nezdinde kulis yaptığı Çalık Grubu'na, damadınızın genç yaşta genel müdür olarak atanması ne ölçüde ahlakidir? Damadınız, Bakan Güler kulis yaptıktan önce mi sonra mı Çalık Grubu'nda genel müdürlük koltuğuna oturmuştur?
     
"Elimizde belgeleri var"
CHP milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte basın mensuplarına açıklamada bulunan Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, iddiaları ile ilgili ellerinde belgeler bulunduğunu, AK Parti'nin iddiaları yalanlaması durumunda belgeleri ortaya çıkaracaklarını dile getirdi.
     
Özyürek, "Topu taca atmadan net cevaplar vermelerini istiyoruz" dedi.