BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

1 cenaze 2 gözü yaşlı anne

5 yaşında huncarca bir sonla veda etti. Cenazesinde iki gözü yaşlı annesi vardı.

Abone ol

Adana’da, geçen Cuma günü evlerinin önünden kaybolan, dün de cesedi bulunan 5 yaşındaki Ceren Yağız’ın cenazesi toprağa verildi. Teyzesi tarafından doğumundan hemen sonra evlatlık alındığı belirtilen Ceren’in, hem öz hem de üvey annesi, cenazenin başında sinir krizleri geçirdi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, cuma günü merkez Seyhan ilçesi Narlıca Mahallesi’nde bisiklete binerken kaybolan, dün akşam saatlerinde de kendi pantolonu ile boğularak öldürülmüş bulunan Ceren Yağız’ın cesedi, yakınları tarafından Adana Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak evine götürüldü.

Sebahat ve Adnan Yağız’ın, çocukları olmadığı için Ceren’i, Sebahat Yağız’ın kardeşi Durdu Çatal’dan doğumu sonrası evlatlık aldıkları belirtildi.
Cenazenin eve getirilmesi sırasında iki kız kardeş göz yaşlarına boğuldu. "Onun yerine bizim canımızı alsaydınız" diye ağıt yakan iki anne, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Baba Adnan Yağız ise ancak cenazenin evden götürülmesinden sonra dışarı çıkabildi.

Kabasakal Mezarlığına götürülen cenaze, burada kılınan namazın ardından defnedildi. Öte yandan, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerinin, kız çocuğunun ölümüyle ilgili olarak gözaltına aldıkları amcasının oğlu M.Y’yi, cesedin Jandarma Bölgesinde bulunması nedeniyle Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim ettiği, zanlının yapılan sorgusunda suçunu itiraf ettiği ve adliyeye sevk edildiği belirtildi.

Ceren Yağız’ın cesedi, dün, merkez Seyhan ilçesi 100’üncü Yıl Semti Göçmenevleri Kavşağı’ndaki boş bir arazide kendi pantolonu ile boğularak öldürülmüş olarak bulunmuş, yapılan incelemede ise öldürüldükten sonra tecavüz edildiği belirlenmişti.