BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,14
ALTIN 2.294,51
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ak Parti İlçe Başkanı ve 20 üyeden paralel istifa

İzmir'de AK Parti İlçe Başkanı ve yönetimdeki 20 üye partiden istifa etti.

Abone ol

İZMİR'de AK Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sabır Telingün partiden, yönetimindeki 20 üye de görevlerinden istifa etti.

Telingün, partide paralel yapının tespiti için cadı avına çıkıldığını, teşkilatın birbirini ispiyonladığını öne sürerek, bu yapı içinde siyaset yapamayacağını bildirdi. Telingün, "Onurumuzla oynandı. Partinin 'uç beyleri' olan ilçe başkanları suç beyleri haline getirildi. İnsanlar ötekileştirildi" dedi.

20 ÜYE İSTİFA ETTİ

İzmir AK Parti Gaziemir İlçe Başkanlığı yapan Sabır Telingün partiden, 30 kişilik yönetim kurulunun 20 üyesi de görevlerinden istifa etti. Telingün istifasında, İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın, "Sen 17 Aralık'tan sonra çok değiştin", "Cemaatçileri işe alıyormuşsun" gibi sözlerinin etkili olduğunu söyledi. Telingün, istifa gerekçelerini şöyle açıkladı:

BANA ÇOK DEĞİŞTİN DEDİLER

"Mezun olduğum okul gerekçe gösterildi ki Özel Yamanlar Koleji bana bu ithamda bulunan kişinin oğlunun da mezun olduğu okuldur. Bana '17 Aralık'tan sonra çok değiştin' denildi. Bu partide üyeler, mezun olduğu okul ve üye olduğu STK nedeniyle teşkilata emek verseler bile dışlanıyor, ötekileştiriliyor. Bir cadı avı yaşanıyor. Paralelcilikle suçlanıyor, tehlikeli ve zararlı gibi gösterilmeye çalışılıyor. Darbe dönemlerini aratmayacak şekilde telefonlar, elektronik postalar, yazılı raporlarla birbirini 'şucu-bucu' diye ayrıştırmayı görev edinmiş bir teşkilat haline geldik. 

İl koordinatörüne, bölge başkanına, genel merkez teşkilat başkan yardımcılarıma ulaşmaya gayret ettim. Ulaşabildiklerime sıkıntıyı anlattım. Ancak gelinen noktada artık seçime çok az bir süre kala aylardır partiye zarar vermeme adına içimize attığımız meseleler bizi, kendimize olan saygımızı bile kaybettirme noktasına getirdi. Bu ülkenin dünyanın her coğrafyasında milleti için fedakarlık yapan insanlarına yapılan bu muamelenin artık parti içine de parti teşkilatlarına kadar inmiş olması ve bunun AK Parti'yi oluşturan farklı mozaiklerdeki insanları bile ötekileştirir hale gelmesini üzüntü ile izlemekteyiz. Onurumuzla oynandı. Partinin 'uç beyleri' olan ilçe başkanları suç beyleri haline getirildi. İnsanlar ötekileştirildi. Belediye meclis üyesi listesi hazırlanırken adayları istedikleri gibi yazdılar.Teşkilatın çalışması ve emeği yok sayıldı."