BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,75
ALTIN 2.439,48
HABER /  DÜNYA

Ukrayna devlet başkanı konuştu SON DAKİKA

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç istifa kararı aldığı yönündeki iddiaları için "Bu bir darbe girişimidir. İstifa etmeyeceğim." dedi.

Abone ol

UKRAYNA'da Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in akıbetiyle ilgili de pek çok söylenti var. Hem Rusya'ya kaçtığı hem de Harkiv kentinde olduğunu iddia edilen Yanukoviç'in, muhalif lider Yatsenyuk'a "İstifa edeceğim" dediği de öne sürüldü.

Ancak ekrana çıkan Yanukoviç 'darbe girişimi karşısında istifa etmeyeceğini' söyledi. Yanukoviç, UBR isimli televizyon kanalına çıkarak "Bu bir darbe girişimidir. İstifa etmeyeceğim, halkımı çetelerin elinden kurtaracağım" diye konuştu.

YANUKOVİÇ: DARBE GİRİŞİMİ, İSTİFA ETMEYECEĞİM

Hakkında pek çok haber ortaya atılan Yanukoviç, akşam doğru ise ekranda boy gösterdi. Ukrayna kanalı UBR’ye röportaj veren Yanukoviç, ülkesinde yaşananları ‘darbe’ olarak niteleyip kınadı. Yanukoviç, “Ülkemiz ve tüm dünyanın şahit olduğu olaylar bir darbe örneğidir” dedi.

Yanukoviç istifa edeceği iddialarını da reddetti: “Bu darbe girişimi karşısında istifa etmeyeceğim, halkımı çetelerin elinden kurtaracağım” diye konuştu.

İSTİFA KARARI DUYRULMUŞTU

Ukrayna parlamentosunda Devlet Başkanı Temsilcisi görevini yürüten Yuriy Miroyniçenko, Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’in görevinden istifa etme kararı aldığını duyurmuştu. Yanukoviç’in bu kararı ülkeyi daha fazla bölgeme gerekçesiyle aldığını ve yakın zamanda yazılı açıklama biçiminde halka ve parlamentoya duyurulacağını belirtmişti.

ÜLKEDE TANSİYON DÜŞMEDİ

Ukrayna’da 18 Şubat’tan bu yana devam eden 80’e yakın kişinin yaşamını yitirdiği gösterilerde, muhalefet ve Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç arasında anlaşma imzalanmasına rağmen ülkede tansiyon düşmedi. Yanukoviç, erken seçimi ve Cumhurbaşkanının yetkilerini sınırlandıran eski Anayasa’ya dönüşü kabul edeceğini açıklamıştı. 


sml_inserat_960x405_55.jpgUKRAYNA'DA ESKİ BAŞBAKAN MUAMMASI

Ukrayna'nın hapisteki eski Başbakanı Yulia Timoşenko'nun, affedildiği ve de serbest bırakıldığı açıklaması kafaları karıştırdı... TIKLA OKU...