BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,84
HABER /  GÜNCEL

Polis telsizine korsan yayında gözaltı

İstanbul'da polis telsizine korsan bir şekilde giren ve seçim şarkıları dinleten kişi yapılan operasyonla yakalandı.

Abone ol

İSTANBUL'da polis telsizine korsan bir şekilde girerek seçim müzikleri, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ve Fethullah Gülen'in konuşmasının dinletilmesinin ardından başlatılan operasyonda bir kişi Pendik'te gözaltına alındı.

Şüpheli M.G. ile birlikte 3 adet el telsizi 2 adet sabit telsiz ele geçirildi. Suçlamaları kabul etmeyen M.G. adliyeye sevk edildi.

BÜLENT ERSOY'UN ŞARKILARINI DİNLETMİŞTİ

Anadolu yakasında polislerin kullandığı telsiz frekansından 18 Şubat-21 Şubat tarihleri arasında çok sayıda korsan giriş yapılmıştı. Polis telsiz frekansına giren şüpheliler önce AKP’nin seçim müziğini dinletmişler ardından Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 21 Aralık 2013 tarihinde Ordu'nun Ünye ilçesinde yaptığı konuşmasından bir bölüm dinletmişlerdi. Polis telsizinde daha sonra Fethullah Gülen'in sesi yükselmişti. Polis telsizine giren şüpheliler zaman zaman da Bülent Ersoy'un şarkılarını yayınlamışlardı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada yapılan teknik takip sonucu önceki gün Pendik'te bir eve baskın yapıldı. Korsan telsiz eylemini gerçekleştirdiği öğrenilen M.G. adlı kişi gözaltına alındı. Polis evde yaptığı aramada 3 adet el telsizi, 2 adet sabit telsiz, iki adet bilgisayar ele geçirildi. Poliste yapılan sorgusunda neden böyle bir eylem yaptığını söylemeyen şüpheli M.G. adliyeye sevk edildi.


İşte o korsan yayın: