BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.440,16
HABER /  POLİTİKA

AK Parti iki arada kaldı

Bir yanda MHP var... Türbanda kendilerine destek çıkan... Öte yanda ise DTP var... AK Parti iki arada sıkışıp kaldı. Oysa AK parti ikisine de muhtaç.

Abone ol İNTERNETHABER-ÖZEL
ZÜBEYİR KINDIRA

Kapatma davası sonrasında gerek destek gerekse kesimler arası uzlaşma arayan AKP; kapatma konusunda kendisine destek veren DTP ile “anayasayı değiştirelim” diye öneri getiren MHP arasında kaldı.

DTP’Yİ DE KURTARACAK FORMÜLE İTİRAZ

Çünkü; MHP anayasa değişikliğinde “Bölücülük” ve “terör” suçlamalarını istisna olarak tutmayı şart koştu. DTP ise hiçbir istisna olmamasını ve parti kapatmanın tümüyle ortadan kaldırılmasını istiyor. Çünkü DTP hakkında da bir kapatma davası var. Yapılacak bir değişiklik AKP’yi kurtaracağı gibi, DTP’yi de kurtaracak. Ancak MHP, DTP’yi kurtaracak bir formüle sıcak bakmıyor.

İKİSİNE DE MUHTAÇ

AKP ise hem DTP’nin hem MHP’nin desteğine muhtaç. Çünkü; CHP olası bir değişikliğe ret oyu verecek. Bu durumda DTP ve MHP’nin arasında uzlaşmayı sağlamak AKP için hayati bir öneme sahip olacak. Ancak iki parti arasında uzlaşma noktası bulmak çok zor görülüyor...

MHP’DE ‘KAZIK’ ENDİŞESİ

Öte yandan; MHP’de ise AKP’ye karşı güvensizlik bu uzlaşmayı daha da zorlaştırıyor. MHP’liler, “AKP protokole rağmen başörtüsü konusunda bize kazık attılar. Ek 17’de değişikliği yapmadılar. Bu bizim şartımızdı. Daha bu konu gündemdeyken, AKP’ye bir destek daha verirsek bu kez de sözlerini tutmazlar. Bölücülüğü de kapsamdan çıkartırlar” diye endişelerini dile getirdiler.