BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

AK PARTİ GRUP TOPLANTISI

Başbakan Erdoğan, ”2053 yılında bugünkü muhalefetin ne durumda olacağını tahmin etmek zor değil. Devlet Bahçeli 2053 yılında yani 40 yıl son...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, ”2053 yılında bugünkü muhalefetin ne durumda olacağını tahmin etmek zor değil. Devlet Bahçeli 2053 yılında yani 40 yıl sonra, MHP’nin 140. yılında nasıl iktidara geleceğinin aritmetik hesabını yapıyor olacak” dedi.
TBMM’de AK Parti grubunda konuşan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, partililerin tezahüratları arısında başladığı konuşmasında AK Parti’nin hedefleri arasında yeni bir tarih ekleyerek İstanbul’un fethinin 600. yıl dönümü olan 2053’ü hedeflerin arasına aldıklarını ve şimdiden hazırlıklara başladıklarını açıkladı.

"OYUMUZ YÜZDE 52 CİVARINDA"
AK Parti’nin 3 Kasım 2002 seçimlerinde yüzde 34 oy oranı ile hükümet olma şansını bulduğunu, 12 Haziran seçimlerinde yüzde 50 oranında oy aldıklarını söyleyen Erdoğan, “Şuanda AK Parti’nin oyu yüzde 50’nin de üzerine çıkarak 52 civarına ulaşmıştır. Türkiye’nin en önemli meselesi olan terör meselesini çözdüğümüzde, engelleri kaldırıp her anlamda hizmetleri gerçekleştirdiğimizde milletimizin teveccühü daha da artacaktır. Bizim Hedefimiz 2023. 2023 hedeflerine doğru kararlılıkla ilerliyoruz. Eylül ayında büyük kongremizde bir başka büyük uzun vadeli hedefi, 2071 ilan etmiştik. O tarihi göremeyecek olsak da bugün doğacak çocukların öyle bir hedefle büyümesi için yolu şimdiden hazırlıyoruz” diye konuştu.
Yeni bir hedef açıklayan Başbakan Erdoğan, “Bugünün gençlerinin, çocuklarının inşallah erişecekleri bir başka önemli yıl dönümünü hedef olarak burada ilan etmek istiyorum. İstanbul’un 1453 yılındaki fethinin 600. yıl dönümünü, yani 2053 yılını AK Parti olarak hedeflerimiz arasına alıyor, o büyük yıl dönümü için şimdiden hazırlıklara başlıyoruz. Muhtemelen şahsım dahil birçoğumuz o tarihe de erişemeyeceğiz. Gençlerimiz, çocuklarımız, torunlarımız için daha yaşanabilir Türkiye inşa etmek, İstanbul’un fethedildiği dönemdeki gibi dünya lideri bir Türkiye imar etmek için şimdiden kolları sıvıyoruz. Genç kardeşlerimizin şunu hatırlarında tutmalarını istiyorum; eğer Süleyman Şah olmasıydı, onun hayalleri hedefleri olmasaydı Ertuğrul Gazi, Osman Gazi olmazdı. Osman Gazi İstanbul’un fethinden 154 yıl önce İstanbul’un Tuna’nın, Nil’in Dicle ve Fırat’ın hayalini görmesiydi İstanbul’un fethi olmazdı, bir çağ kapanıp yeni bir çağ açılmazdı. Bizim neslimize birer Fatih Sultan Mehmet olma hedefi verilmedi, böyle bir özgüven aşılanmadı. Ama biz bugünün nesline gençlerine birer Fatih olma, Fatihler yetiştirecek anne baba olma şuurunu vermek, onlara iddialı hedefler sunmak zorundayız” şeklinde konuştu.
2053 yılında bugünkü muhalefetin ne durumda olacağını açıklayan Erdoğan, “2053 yılında bugünkü muhalefetin ne durumda olacağını tahmin etmek hiç zor değil. Büyük bir ihtimalle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 2053 yılında, yani 40 yıl sonra MHP’nin 140. yılında nasıl iktidara geleceğinin aritmetik hesabını yapıyor olacak. AK Parti bugünün gençleri yönetiminde dünyanın en büyük devleti yaptıkları Türkiye’yi daha da büyütmenin, 2071 hedeflerine ulaştırmanın mücadelesi içinde olacak. 2053 için yakıştırmalar yapan olacaktır, Allah ömür verirde 2053’e ulaşırsak, durmak yok yola devam diyenlerden olacağız” ifadelerini kullandı.

"BAHÇELİ ÇARKÇILIKTA KILIÇDAROĞLU’NU ZORLUYOR"
Muhalefetin çözüm sürecindeki tavrını eleştiren Başbakan Erdoğan, “Bunlar milleti balık hafızalı zanneder. Bunlar milletin hemen her şeyi unuttuğunu zanneder. Millete bu nazarla baktıkları için de dün en güçlü şekilde savunduklarının bugün karşısında dururlar. Şimdi biliyorsunuz CHP Genel Başkanı kısa süre içinde yaptığı onca ‘U dönüşü’ sayesinde milletimiz tarafından ‘Çarkçı başı’ olarak vasıflandırıldı. Ancak MHP Genel Başkanı çarkçılık konusunda sağ kulvardan CHP Genel Başkanı’nı ciddi ciddi zorluyor” diye konuştu.
Kızılcahamam’daki konuşması sırasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye bir takım sorular yönelttiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, “MHP Genel Başkanı’ndan sorularımıza henüz bir cevap gelmedi. Bir kere MHP Genel Başkanı’nın bu çelişkisini, bu çarkını biz tekrar tekrar hatırlatacağız. MHP Genel Başkanı’nın şu son çözüm sürecinde ne kadar samimiyetsiz, ne kadar ilkesiz bir duruş sergilediğini kamuoyuyla, milletimizle tekrar tekrar paylaşacağız. 1999 sürecini hatırlatarak, o süreçte yaşananları hatırlatarak, MHP Genel Başkanı’nın maskesini düşürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

“BAHÇELİ SEN HÜKÜMETTE BOSTAN KORKULUĞU MUYDUN?"
Başbakan Erdoğan, 1999 yılında terörist başı Abdullah Öcalan’ın yakalanıp Türkiye’ye getirildiği dönemdeki manzarayı tekrar hatırlatarak, o dönemde Bahçeli’nin Başbakan Yardımcısı olduğunu söyledi. MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye yüklenen Erdoğan şöyle konuştu:
“O gün İmralı ile görüşmeleri yapan MİT Müsteşarı’yla ben de çalıştım. Bunları kendisinden dinledim. Bunlara biz yabancı değiliz ama milletimin bunu bilmesi lazım. MHP’ye gönül verenin de, CHP’ye gönül verenin de bunu bilmesi lazım. Ve bu süreç yeni başlamış bir süreç de değildir. Ondan daha öne aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yetkilileri de bu tür görüşmeleri yapmıştır. Bunu da bilmenizi istiyorum. Dolayısıyla kimse burada kalkıp da bize çalım atmaya kalkmasın. Biz bunları hep biliyoruz, hepsi kayıtlarda mevcut, belgelerde mevcuttur.
Yapılan yeni bir iş değildir ve olağanüstü bir durum da değildir. Bunların zaten yapılması gerekir, olması gerekir. Bir hükümetin, devletin yönetenin de bunları yapmasından daha tabii bir şey olamaz. Bugün nasıl devletin istihbarat örgütü İmralı ile görüşüyorsa, o gün de devletin kurumları İmralı ile görüşmüş ve bir sonuca ulaşmıştır.
Tekrar ediyorum, eğer MHP Genel Başkanı hükümetin ortağı olduğu dönemde yapılan bu görüşmelerden habersizse o daha da vahimdir. ‘Benim haberim yoktu’ diyene sorarlar; sen o hükümette bostan korkuluğu muydun? Payanda mıydın, vitrin süsü müydün neydin?
Üstelik o dönemde teröristler ülke dışına çıkarken adeta süreci bozmak için sabotajlar yapılmıştır. Terör örgütü en zayıf zamanında olduğu halde tamamen bitirmek için çaba sarf edilmemiş tam tersine terör örgütüne adeta yeniden palazlanması için fırsat tanınmıştır. AK Parti iktidara geldiğinde de o yeniden palazlandırılan terör örgütü ilginç bir şekilde eylemlerine devam etmiştir. 1999 süreci için üç maymunu oynayan Bahçeli, o gün kuzu kesilen Bahçeli, şuanda kükreyen aslan rolleri kesiyor. Sayın Bahçeli 1999’da neden kükremedin yahu? 1999’da neden ‘ihanet var’ diye ortalığı velveleye vermedin? Neden hükümetten çekilmedin? Madem İmralı ile görüşmek senin dilinde ihanettir, bölücülüktür de o zaman 1999’da sana göre ihanete, bölücülüğe niye ortaklık ettin?”

“CHP, MHP VE İŞÇİ PARTİSİ ORTAK EYLEMLER YAPIYOR”
Başbakan Erdoğan, Bahçeli’nin yanı sıra CHP ve İşçi Partisi’ne de yüklendi. CHP, MHP ve İşçi Partililerin çözüm sürecinde ortak eylemler gerçekleştirdiklerini, kol kola girdiklerini belirten Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Şimdi değerli arkadaşlarım, biz CHP ve MHP’nin onlarla birlikte bazı emekli siyasetçilerin, İşçi Partisi’nin yedeği haline geldiğini ifade ettik. Türkiye genelinde yapılan eylemlere bakın, CHP’nin, MHP’nin, İşçi Partisi’nin omuz omuza geçtiğini, ortak eylemler yaptığını görürsünüz. Bunların hepsinin belgeleri elimizde mevcuttur. MHP İl Başkanları ile İşçi Partilileri aynı eylemde, aynı karede poz verdikleri fotoğraflar elimizde mevcuttur. Biz bunu hatırlattığımızda MHP Genel Başkanı yargıya müdahale etmemizi, İşçi Partisi’nin Genel Başkanı’nın Silivri’den çıkarılmasını bizden istiyor.”
(İHA)