BIST 10.851
DOLAR 32,21
EURO 34,98
ALTIN 2.446,59
HABER /  DÜNYA

BİR ANNENİN FERYADI

Çanakkale’de bir kadın, boşanma davası açan kızının 39 gün önce kaybolduğunu belirterek gözyaşları içinde, "Kızımın sağ olup olmadığını öğr...

Abone ol

Çanakkale’de bir kadın, boşanma davası açan kızının 39 gün önce kaybolduğunu belirterek gözyaşları içinde, "Kızımın sağ olup olmadığını öğrenmek istiyorum" dedi.
15 yıl önce Mustafa Sönmez ile evlenen Hümeyra Sönmez (34), 5 ay önce şiddetli geçimsizlik sebebiyle evini terk edip Çanakkale’de yaşayan annesi Kezban Açıkgöz’ün (61) yanında geldi. Hümeyra Sönmez, Çanakkale Aile Mahkemesi’nde boşanma davası açtı. 27 Mart Pazartesi sabahı kızı Melda Sönmez’i okula bırakan Hümeyra Sönmez’den bir daha haber alınamadı. Arkadaşlarına Barbaros Mahallesi Sağlık Ocağı’na gideceğini söyleyen Hümeyra Sönmez’in akşam eve gelmemesi üzerine durumdan şüphelenen annesi Kezban Açıkgöz, Hümeyra’yı iki gün boyunca aradıktan sonra Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğüne kayıp başvurusunda bulundu.
Kezban Açıkgöz, “Kızım Hümeyra Sönmez 27 Mart sabahı kızı Melda’yı Vali Fahrettin Akkutlu İlkokulu’na bırakmaya gitmişti. Sonra arkadaşlarına sağlık ocağına gideceğini söylediğini öğrendik. O günden sonra kendisinden bir haber alamadık. Bir anne olarak kızım sağ mı, başına bir iş geldi mi öğrenmek istiyorum. Araştırdık, sağlık ocağına hiç gitmemiş. En son çocuğunu bıraktığı okulun yakınlarında görüldüğünü öğrendik ama sonrasını ne bilen ne de gören var. Eşinden ayrılma sürecindeydi. Psikolojik problemleri vardı. Tedavi görmeyi kabul etmedi. Eşiyle arasının bozuk olduğunu biliyorduk. Eşiyle yaşadığı kavganın ardından 5 aydır benim yanımda kalıyordu. Her sabah çocuğunu okula götürüp eve geliyordu. Sağlık ocağında böyle bir hasta kaydı olmadığını öğrendik. Devlet Hastanesi’ne baktım. Orada da kaydı çıkmadı. Sonra Emniyet Müdürlüğüne kayıp başvurusu yaptım. Ama oradan da bir sonuç çıkmadı. Ben kızımın sağ olup olmadığını öğrenmek istiyorum” dedi.
Açıkgöz, “Kızım 27 Mart’ta kayboldu. Bir anne olarak hislerimi anlatamıyorum. 39 gündür gözüme uyku girmiyor. Allah rızası için haber verin. Torunlarımın birisi 5, birisi de 7 yaşında. Perişan oldular. Durmadan annelerini soruyorlar. Buradan kızıma sesleniyorum. Hümeyra, kızım, neredesin? Allah rızası için cevap ver yavrum. Seni çok seviyorum bir tanem. Baban da ben de perişan olduk, ne olursun çocuklarına acı, çık ortaya. İki tane yavrunu düşün. Ne olursun Allah rızası için cevap ver” diye konuştu.
(İHA)