BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,83
ALTIN 2.431,04
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Gazze çıkışı!

CHP lideri, Başbakan Erdoğan'ı hedefine koyarak Erdoğan'a ağır eleştirilerde bulundu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Suriye'deki katliama değinen Kemal Kılıçdaroğlu, yaşananların sorumlusunun Başbakan Erdoğan olduğunu iddia etti. Erdoğan'ı 'Gazze'ye gideceğim' açıklamasıyla eleştiren Kılıçdaroğlu, "Talimatı aldı. Gitmekten vazgeçti" dedi.

Başbakan'ın Gazze'ye donanma gemisi göndereceğini de hatırlatan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a şöyle seslendi; "Nerede donanma gemileri? Bin donanmaya da Gazze'ye git. Görelim..."

Kılıçdaroğlu'nın gündeminde 1 Mayıs yasakları da vardı. Taksim'de yaşanan halaylı Hak-İş kutlamasını da hedef alan CHP Lideri sendikaya böyle çıkıştı; "Arkadaşını, işçiyi satana sendikacı demem ben. Gerdan kırarak poz veriyorlar Taksim'de. İnsan biraz utanır senin arkadaşın cop yiyor, biber gazı yiyor"

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Sayın Erdoğan sözünün arkasındaysan, yürekliysen bin donanmaya git Gazze'ye bakalım. Gider mi? Ne demiştim yalancıdan Başbakan olmaz.

Anayasa konusunda şu sözü verdik. Özgürlükçü, çağdaş, güçler ayrılığını esas alan anayasa için söz verdik. Yüzde yüz anlaşma olmayan madde komisyona gelmeyecek dedik. Oturduk AKP'nin maskesini indirdik. Aydınlara sesleniyorum anayasa konusunda en son eleştirilecek parti CHP'dir.Buradan bütün kadınlara sesleniyorum. Sizi ikinci sınıf vatandaş gören AKP'dir. Özel yaşamın gizlliğini savunuyoruz AKP aksini söylüyor. Maskeleri düştü. Demokrasi ve özgürlüklerden yana bir parti var o da CHP'dir.

Türk sözcüğüne alerjisi var Erdoğan'ın. Onu da anayasadan çıkartmak istiyor. Bir tek CHP'li kalsa bile anayasadan çıkartamayacaksın. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'yım diyemedi. Çünkü T.C. alerjisi var. O zaman doktora git kardeşim.

'İŞÇİYİ SATANA SENDİKACI DEMEM'

CHP herkes dernek kurabilir diyor. İzin almadan yürüyüş yapsın insanlar diyor. AKP 'hayır ben izin verirdiğim zaman yaparsın' diyor. Hak-İş'i gördünüz değil mi Taksim Meydanı'nda. Tam bir sarı sendika. Polis gözetiminde halay çekiyorlar. Arkadaşını, işçiyi satana ben sendikacı demem. Gerdan kırarak poz veriyorlar neymiş Taksim'e çıkmış polisin denetiminde... İnsan biraz utanır senin arkadaşın cop yiyor, biber gazı yiyor. 17 yaşındaki kız çocuğu yoğun bakımda.

Kadınların çalışma yaşamına katılması için mücadele eden CHP. Eve kapatan ise Adalet ve Kalkınma Partisi.

Bu ülkenin aydınları, sabah akşam CHP'yi eleştirenler komisyona sunduğumuz önerileri duydunuz mu?

'17 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA GÜCÜ YETİYOR'

Süreç konusunda defalarca Recep Tayyip Erdoğan neden konuşmuyorsun diye sorduk. Pazarlık masasına oturan sensin. Masanın diğer tarafındaki konuşuyor. Sen neden konuşmuyorsun. Nereden öğreniyoruz pazarlıkları. AKP'nin Kandil sözcüsünden öğreniyoruz.

Bülent Arınç hükümetin sözcüsü ama bir de Kandil'de sözcüleri var. Murat Karayılan'ın söyledikleri doğru mu değil mi? 'Ben dayattım, o da silahların gölgesinde kabul etti' diyor. Daha ne desin. Sen esirsin Sayın Başbakan.

17 yaşındaki kız çocuğuna gücün yeter terör örgütüne gelince sesin çıkmaz. Kusura bakmayın ama biz böyle adama başbakan demeyiz, sen bu ülkeye layık değilsin.

'24 SAAT AZ GELMELİ'

Biz bu ülkenin bağımsızlığı özgürlüğü için bedel ödemiş bir partiyiz. Hepimize görevler düşüyor, 24 saat az gelmeli. Her yerde bu ülkenin garantisinin CHP olduğunu söyleyin."

İNTERNET HABER'İN POLİTİKA HABERLERİ KATEGORİSİ DOPDOLU. POLİTİKAYA DAİR TÜM HABERLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN