BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

MECLİS ÖNÜNDE ’PTT A.Ş’ PROTESTOSU

Haber-Sen üyesi PTT çalışanları, TBMM’ye gönderilen ’PTT A.Ş.’ yasa tasarısını protesto etti. <br/>PTT Genel Müdürlüğü önünde toplanan Haber...

Abone ol

Haber-Sen üyesi PTT çalışanları, TBMM’ye gönderilen ’PTT A.Ş.’ yasa tasarısını protesto etti.
PTT Genel Müdürlüğü önünde toplanan Haber-Sen üyesi PTT çalışanları "PTT halkındır satılamaz" sloganları atarak TBMM Dikmen girişine yürüdü. CHP ve BDP milletvekillerin de destek verdiği grup adına burada bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, tasarının kanunlaşması halinde ülkenin en ücra köşesine hizmet götüren, halkın itibarını ve güvenini kazanan PTT Kurumunun ’kamu hizmeti ’ anlayışının sona ereceği iddia edilerek bu hizmetlerin piyasanın kar hırsına yani sermayenin açgözlülüğüne terk edileceği ifade edildi.
PTT’yi Anonim Şirkete dönüştürecek olan yasanın; kısa vadede taşeronlaştırma, uzun vadede ise PTT hizmetlerinin ticarileştirilmesine ve pahalılaşmasına yol açacağı vurgulandı.

İHD’DEN OTURMA EYLEMİ
Öte yandan; İHD yanlısı bir grup, cezaevinde kalabilir raporu verildikten 3 ay sonra hayatını kaybeden İrfan Eskibağ için Meclis Dikmen girişinde oturma eylemi yaptı. Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan pankreas kanseri hastası Eskibağ’ın, bilinci kapalı bir şekilde tutulduğu Ankara Numune Hastanesi yoğun bakım servisinde dün gece hayatını kaybettiğini açıklayan İHD üyeleri, 10 yıldır cezaevinde yatmakta olan Eskibağ’ın henüz 42 yaşında olduğunu hatırlattı. Grup, oturma eyleminin ardından olaysız dağıldı.
(İHA)