BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti-Cemaat Koalisyonu bitti mi?

“AK Parti ve Gülen cemaati arasındaki koalisyon sona mı erdi?" sorusuna yanıt veren Akdoğan'ın sözleri gündemi sarsacak.

Abone ol

Başbakan Erdoğan’ın Siyasi Başdanışmanı A Haber’de yayınlanan Selin Ongun’un sunduğu Bi Sormak Lazım programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. “AK Parti ve Gülen cemaati arasındaki koalisyon sona mı erdi?" sorusuna da yanıt veren Akdoğan'ın sözleri gündemi değiştirecek.

CEMAAT VE HÜKÜMET ARASINDA ARABULUCUK YAPANLARA SALDIRI VAR

“Gülen cemaati ve hükümet arasında arabuluculuk yapıp, itidal telkin eden kişilerin saldırıya uğradığını” ifade eden Akdoğan, Hüseyin Çelik, Suat Kılıç ve kendisi ile ilgili tartışmaları örnek gösterdi. “Bu kişilere dönük, neredeyse siz devre dışı kalın, biz rahat kavga edelim, demek isteyen insanlar olduğunu görüyoruz” dedi.

“Hükümete ters düşen cemaatler fişleniyor” haberine ilişkin olarak, “Bu Gayretullah’a dokunmaktır” diyen Akdoğan, “süreç sürpriz değil, önümüz seçimler” ifadesini kullandı.

“BU BİR KOALİYON İLİŞKİSİ DEĞİLDİR”

“AK Parti ve Gülen cemaati arasındaki ilişkinin bir koalisyon olmadığını” kaydeden Akdoğan, “her şeyi, hükümet-cemaat parantezine almak doğru değil” dedi. Akdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bir koalisyon ilişkisi değildir. Hükümet bütün ülkenin hükümetidir. Bütün toplum kesimleri ile ilişkisi vardır. Burada herhangi bir toplum kesimi ile koalisyon içerisine girmiyoruz. Bunların hepsi bizim toplumumuzun parçaları. Bütün gruplar, cemaatler kim varsa… Bugün AK Parti’ye oy vermeyen toplum kesimleri, cemaatler, tarikatlar da var. AK parti bunlara karşı farklı bir muamele yapabilir mi, kem gözle bakabilir mi? Aynı hizmeti onlara da götürür. Onların da özgürleşmesi için elinden geleni yapar."

Akdoğan, “Yaşanan sürecin sandığa nasıl yansıyacağı” sorusu üzerine “Şu anda oy tablosunu değiştirecek bir durum söz konusu değil. Hatta AK Parti’nin oylarında bir miktar artış var” ifadesini kullandı.

MİT KRİZİ GÜNLERİNDE BAŞLAYAN TARTIŞMA NEDENİYLE DAHA KIRILGANIZ

Akdoğan, Selin Ongun’un “Cemaat ve hükümet arasındaki gerginliğin miladı olarak MİT krizini işaret edenler mevcut. Bu değerlendirmelere katılıyor musunuz? Sizin için MİT krizi neydi?” sorusunu üzerine şöyle konuştu:

Neticede bu tartışmalar o günlerde hararet kazandı. O günden beri biz böyle bir sorunla uğraşıyorsak, sürekli enerjimizi tüketiyorsa, bir kırılganlık meydana getiriyorsa, elbette o gün başlayan bir tartışma sebebiyle bugün daha kırılgan bir noktadayız. Bunları da göz ardı edemeyiz. Bu ülkeyi seçilenler mi yönetecek, yoksa bir takım vesayet odakları mı yönetecek?

BAŞBAKAN’IN FİKRİNİ DEĞİŞTİRDİLER İDDİASI HAKSIZLIK

Akdoğan, Başbakan Erdoğan’ın cemaat konusunda yakın çevresi tarafından fikri değiştirildi değerlendirmelerine ilişkin olarak, “Cemaat konusunda başbakan iyi bakıyordu ama kötüye çevrildi gibi, sanki manipülasyon, enfeksiyon varmış algısıyla bunu söylemek yanlış ve haksızlık olur” dedi.

TÜRKİYE EMNİYET TEŞKİLATI’NIN UYGULAMALARIYLA DEMOKRATİKLEŞTİ

Yalçın Akdoğan, Dink Davası sanığı “Erhan Tuncel’in suçlu cinayet şebekesi gibi çalışan polistir” ifadesine ilişkin olarak, “Bir kurum topyekûn suçlanamaz. Bu polis teşkilatı da asker de MİT de olabilir. Yanlış yapanlar şahıslardır. Bu sorgulanır, hukuk çerçevesinde üzerine gidilebilir ama polis bir suç örgütüymüş gibi gösterilirse ülkeye yazık olur. Son dönemde Türkiye emniyet teşkilatının uygulamalarıyla demokratikleşti” dedi.