BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Kanı durduranın elini öperim

Ünlü şarkıcı Haluk Levent, Şırnak’ta unutulmaz bir konser verdi. Konser sonrası çözüm süreci hakkında konuşan Levent, "Biri akan kanı durdu...

Abone ol

Ünlü şarkıcı Haluk Levent, Şırnak’ta unutulmaz bir konser verdi. Konser sonrası çözüm süreci hakkında konuşan Levent, "Biri akan kanı durdursun, ben onun elini öperim. Kürt halkının acıları hepimizin acıları, asker annelerinin acıları hepimizin feryadı. Artık kardeşçe, barış içerisinde halay çekeceğimiz günler gelmedi mi" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “Aynadaki Hayallerimiz Projesi” kapsamında Şırnak Kültür ve Kalkınma Derneği’nin Şırnak Kapalı Spor Salonu’nda düzenlediği konsere yaklaşık 4 bin 500 kişi katıldı. Haluk Levent’in seslendirdiği şarkılarla halay çeken hayranları, duygusal şarkılarda gözyaşlarına hakim olamadı. Salonda bulunan kalabalık Haluk Levent’e konser boyunca eşlik etti. Şırnak’a vatandaşlarla iç içe olmak için geldiğini belirten Haluk Levent, sahnede durmanın bir anlamının olmadığını söyleyerek, sivil güvenlikçilerin alandan ayrılmalarını istedi. Güvenlikçilerin ayrılmasından sonra sahneden inen Levent, konserin geri kalanını dinleyicilerinin arasında sürdürdü. Yaklaşık 13 yıl önce hayatını kaybeden ses sanatçısı Ahmet Kaya’nın da şarkılarını seslendiren Haluk Levent’i ilk defa gören hayranları, sanatçıyla fotoğraf çektirebilmek ve dokunmak için adeta birbirleriyle yarıştı. Şırnak’ta ilk defa konser veren Haluk Levent, İstanbul ve Ankara’da verdiği konserlerde bu kadar heyecanlanmadığını söyledi.

"BİZLERE ÖĞRETİLEN DÜŞMANLAR"
Konser sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Levent, "Hani tarihte bizlere üretilen düşmanlar vardır ya, hani dünyanın en büyük düşmanı gelse Türkiye’ye ve burada akan kanı durdursun ben onun elini öperim. Amaç burada akan kanı durdurmaksa yollara, yöntemlere bakmak lazım, hemen eleştirmemek, gidişata bakmak lazım, denemek, nereye kadar gideceğini görmek lazım. Hatalardan ders çıkarmak lazım. Bu ülke binlerce vatan evladı şehit verdi, asker anaları ağladı. Bunu bu ülke, bu topraklar hak etmedi. Kürt halkının acıları hepimizin acıları, asker annelerinin acıları hepimizin feryadı. Artık kardeşçe, barış içerisinde halay çekeceğimiz günler gelmedi mi hep beraber olalım diye?" dedi.
Şırnak İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Güven ile Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner, konser sonrası Levent’e fotoğrafının işlendiği bir halı hediye etti.
(İHA)