BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.399,79
HABER /  DÜNYA

Kaymakamın aracından öyle bir şey çıktı ki !

İstanbul’un Beylikdüzü İlçesi Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol’un makam aracından görenleri hayrete düşüren bir şey çıktı.<br/>Beylikdüzü Kaym...

Abone ol

İstanbul’un Beylikdüzü İlçesi Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol’un makam aracından görenleri hayrete düşüren bir şey çıktı.
Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Gürpınar Sahili’nde bulduğu yunusu, Türkiye Deniz Canlıları Balıkçı Kenan Müzesi’ne hediye etti. 8 ay önce Gürpınar Sahilinde karaya vuran yunus, Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol tarafından mumyalattırılarak Türkiye Deniz Canlıları Balıkçı Kenan Müzesi’ne hediye edildi. Kaymakamın makam aracıyla getirilen yunus, aracın bagajından çıkartılarak müzedeki diğer deniz canlısı türlerinin arasına eklendi. Binlerce mumyalanmış deniz canlısının yer aldığı müzede yunus törenle Balıkçı Kenan’a Kaymakam Demirkol tarafından teslim edildi.
Kaymakam Mesut Demirkol, Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ne hediye ettiği mumyalanmış yunusu her vatandaşın mutlaka görmesi gerektiğini dile getirdi. 8 ay önce yunusun Gürpınar Sahili’ne vurduğunu söyleyen Kaymakam Demirkol, “Vatandaşlarımızın yardımıyla yunusu tespit ettik ve bu balığımızı aldık. Bunu nasıl değerlendirebiliriz diye düşündük. Bunun üzerine Kenan bey ile temasa geçtik. Ve bu yunusu aldık buraya getirdik. Burada da çeşitli işlemlerden geçip, tekrar Kenan beye hediye ettik” dedi.

“MÜZEYE İLK ‘YUNUS’U KAZANDIRDI”
Müzesinde hiç yunus sergilemediklerini belirten Balcı, 8 ay önce bir yunusun karaya vurduğu bilgilerini aldıklarını ifade ederek, “Müzemizde yunus hiç yoktu. İlk defa bir yunusumuz oldu. Kaymakamımız da bu balığı görünce ‘en iyi müzeye yakışır’ dedi ve bu müzenin çok güzel bir detayı oldu” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Beylikdüzü Kaymakamı Demirkol, Balıkçı Kenan’a oluşturduğu müzenin Türkiye’de ve dünyada bir ilk olmasından dolayı ‘Üstün Başarı Plaketi’ takdim etti.
(İHA)