BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,04
ALTIN 2.503,92
HABER /  DÜNYA

Suriye ve Irak’a ihraç ediliyor

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesinden Suriye ve Irak’a günlük 250 ton domates ihraç edildiği bildirildi.<br/>Arılarla döllene...

Abone ol

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesinden Suriye ve Irak’a günlük 250 ton domates ihraç edildiği bildirildi.
Arılarla döllenen domatesin Atayurt Belediyesi tarafından yaptırılan paketleme tesisinde özel olarak paketlendikten sonra Irak’a ve Suriye’ye sevk edildiğini söyleyen tüccar Bayram Işıklar, talebin arttığını ancak fiyatların yeterli düzeyde olmadığını söyledi.
Işıklar, Doğu illeri başta olmak üzere iç piyasaya da Atayurt’tan önemli ölçüde ürün gönderildiğini söyledi.
Şuanda domatesin kilosunun 70 kuruş olduğunu belirten Işıklar, “Üreticiden gelen domatesleri, paketleme işleminin ardından şuanda Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki illere gönderiyoruz. Ancak 70 kuruş kimseye bir şey kazandırmıyor. Ürünün kalitesi bu yıl önemli ölçüde arttı, batı illeri ve Karadeniz bölgesine de sevkıyat yapılabilir” dedi.

GÜNLÜK 250 TON DOMATES İHRAÇ EDİLİYOR
Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer ise Suriye ve Irak’a Silifke’den günlük 250 ton domates ihraç edildiğini, Türkiye’nin domates ihtiyacının önemli bir bölümünün de Silifke’den karşılandığını belirtti.
İyi tarım uygulamaları sayesinde ihracata uygun üretim yapıldığını vurgulayan Türer, "Silifke’de üretilen domates, iç piyasa taleplerini karşıladığı gibi Irak, Suriye başta olmak üzere dış piyasanın da ihtiyacını karşılıyor. Bu yıl domateslerimizde önemli ölçüde bir kalite yakaladık" dedi.
Örtü altında 4 bin dönüm araziden 50 bin ton domates üretildiğini vurgulayan Türer, ilçe genelinde ise yıllık 14 bin 500 dönüm araziden, 175 bin ton domates üretimi yapıldığını söyledi.
(İHA)