BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sokak Kızı İrma'nın galası yapıldı

Haldun Dormen’in Bakırköy Belediye Tiyatroları için yeniden yazıp yönettiği Sokak Kızı İrma Müzikali’nin galası Bakırköy Belediye Tiyatroları Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Abone ol

Alexander Brefford‘tan uyarlanan, öyküsünün bu kez Paris’in arka sokaklarında değil de İstanbul’da, Tarlabaşı’nda geçtiği oyuna ilgi yoğundu.

BillyWilder’ın sinema klasikleri arasına giren filmi ile de akıllarda yer eden öykü, Haldun Dormen tarafından 1961 yılında Dormen Tiyatrosu’nda sahneye taşınmıştı. Türkiye’de sahnelenen ilk müzikal olarak kabul edilen Sokak Kızı İrma Gülriz Sururi’nin İrma performansı ile de belleklere kazınmıştı.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ile birlikte sanatçı, tiyatro ödülleri jürileri, yazar ve eleştirmenler Kadriye Kenter, Haldun Dormen, Üstün Asutay, Ayşe Arman, Deniz Gökçer, Tijen Par, İsmet Üstekin’in katıldığı oyunun müzikleri Edith Piaf ile de çalışmış olan Fransız besteci Marguerite Monnot’ya ait. Müzik direktörlüğünü ve bestelerin uyarlamasını Tolga Çebi üstleniyor. Koreografisi Pınar Ataer’e , dekor tasarımı Osman Şengezer’e, kostüm tasarımı Sadık Kızılağaç’a, ışık tasarımı ise Yakup Çartık’a ait.

Sokak Kızı İrma’da başrolleri Füruzan Aydın ve Ragıp Savaş paylaşıyorlar. Emrah Eren, Çetin Etili, Faruk Üstün, Bulut Akkale, Emre Koç ve Görkem Gönülşen ise başlıca rolleri üstleniyorlar.
Oyunun sonunda Bakırköy Belediye Başkanı Ateş ÜNAL ERZEN’in Leyla Gencer Opera ve Kültür Merkezi ‘nin Aralık ayı sonunda açılacağı ve Şef Elşad Bagirov yönetiminde yepyeni bir Filarmoni Orkestrasının kurulacağının müjdesi sanatın her türünün baltalanmaya çalışıldığı günlerde sanatseverlerin yüreğini ferahlatarak umutlarını yeşertti.

buyuk.20131205111516.jpg