BIST 10.644
DOLAR 32,19
EURO 35,02
ALTIN 2.503,80
HABER /  GÜNCEL

AK Parti binasında bomba paniği

Erzurum'da iki kişi AK Parti İl ve İlçe Başkanlığı'nın önüne bomba bıraktı. Şüpheli paket fünyeyle patlatıldı.

Abone ol

Erzurum'da kimlikleri henüz açıklanmayan 2 kişi Cumhuriyet Caddesi üzerindeki AK Parti İl ve İlçe Başkanlıklarının bulunduğu Şimşek İş Merkezi'nin önündeki çöp kutusuna parça tesirli bomba bıraktı. İhbar üzerine harekete geçen polis, şüpheli paketi fünyeyle imha etti. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Erzurum'da dün gece hareketli saatler yaşandı. Saat 00.00 sıralarında kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi üzerindeki AK Parti İl ve İlçe başkanlıklarının bulunduğu Şimşek İş Merkezi'nin önündeki çöp bidonuna 2 kişi tarafından bir paket bırakıldı. Şüpheli davranışları nedeniyle yoldan geçen vatandaşlar, şahısları 155 Polis İmdat'a bildirdi. Bölgeye gelen ekipler çevrede yaptıkları aramada çöp kutusu üzerindeki paketi bulurken, olay yerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı bomba imha ekibi çağrıldı. Bomba ekibi fünye yerleştirdiği paketi imha ederken, büyük bir gürültüyle patlayan pakette parça tesirli bomba bulunduğu anlaşıldı. Patlamanın etkisiyle çevredeki bazı işyerlerinin camekanları yerle bir oldu.

KAMERAYA YAKALANDILAR

AK Parti binası önüne bombayı bırakan 2 kişi bir işyerinin güvenlik kamerasına takıldı. Terörle Mücadele ve İstihbarat ekiplerinin yaptıkları çalışmalar sonunda bombayı bıraktıkları belirlenen 2 kişi olay yerinden yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Yukarı Mumcu Caddesi üzerinde yakalandı. Ekipler daha sonra bombayı bırakan kişilerle bağlantısı olduğunu tespit ettiği 2 kişiyi daha Tebrizkapı semtindeki bir eve baskın düzenleyerek gözaltına aldı. Yakalanan 4 kişinin Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamalarının devam ettiği belirtildi.