BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu ASEAN için Vietnam'da

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği zirvesi için Vietnam'a gitti.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Afganistan'daki temaslarını tamamlayarak, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) zirvesine katılmak üzere Vietnam'a gitti.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de düzenlenen Kabil Konferansına katılan ve daha sonra da Türkiye'nin bu ülkedeki ikinci il imar ekibi olan Cevizcan İl İmar Ekibi tesisinin açılışını yapan Davutoğlu, özel uçakla Vietnam'a hareket etti.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Vietnam'da yarın başlayacak olan ASEAN Zirvesine katılacak ve burada Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) ile "Dostluk ve İşbirliği Anlaşması" imzalayacak.

Vietnam ziyareti çerçevesinde ikili görüşmeler de yapması beklenen Davutoğlu'nun 23 Temmuzda Türkiye'ye dönmesi planlanıyor.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Afganistan'da 2 gün süren temasları kapsamında Kabil Konferansına katılmış, Cevizcan İl İmar Ekibi tesisinin açılışını yapmış ve aralarında BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un da bulunduğu çok sayıda üst düzey yetkiliyle ikili görüşmeler yapmıştı. Davutoğlu, Afganistan'dan ayrılmadan önce de Şibirgan kentinde bulunan bir şehitliği ziyaret etti.