BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ya kanserden ya da açlıktan ölecek!

25 yaşında ataması yapılmayan bir öğretmen olan Şafak Bay kanser tedavisi için açlık gervine başladı.

Abone ol

Şafak Bay... 25 yaşında ataması yapılmamış bir öğretmen... Yıllardır kanserle mücadele eden Bay tedavi için gereken parayı toplayabilmek için açlık grevine başladı.

Şafak Bay'a destek verenlerin yaptığı açıklamaya göre genç öğretmen adayı çok sevdiği mesleğinin önünde koca bir engel olan KPSS’nin yarattığı yoğun stres nedeniyle ilerleyen bir kansere yakalandı ve bu hastalığın tedavisi Türkiye sınırları içinde mümkün değil.

Ataması yapılmayan yüz binlerce öğretmene mücadele bilincini aşılamış olan ve bunu yaparken hastalığının verdiği fiziksel rahatsızlıklara aldırış dahi etmeyen Şafak Öğretmen, içerisinde bulunduğu durumu defalarca her alanda dile getirmesine karşın, yurt dışı tedavisi için ne elle tutulur bir yardım ne de resmi bir devlet girişimi sağlanamadı.

Şafak Öğretmen yoğun bir psikolojik mücadele vermekte olduğu kemik kanserine karşı artık son noktada. Son bir umut ve son bir haykırış olarak 19 Temmuz'da Ankara Güvenpark'ta açlık grevine başladı.

Konserlerden ve bağışlardan Şafak Bay için 90 milyar toplandı. Ancak yurt dışındaki tedavisi için gereken para 700 milyar.