BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

93 yaşında yaşam mücadelesi

93 yaşındaki yaşlı kadın, ilgisizlik ve bakımsızlıktan virane bir halde kendisine uzatılacak yardım elini bekliyor.

Abone ol

Kastamonu'nun Tosya ilçesindeki Sanayi Mahallesi'nde çöpleri toplayarak kendisine sığınacak bir yer yapan 93 yaşındaki yaşlı kadın, ilgisizlik ve bakımsızlıktan virane bir halde kendisine uzatılacak yardım elini bekliyor.

Tosya Sanayi Mahallesi'nde, çöplerden topladıkları ile kar ve yağmurdan korunmak için bir sığınak yapan 93 yaşındaki Naciye Ceyhan, görenleri şaşkına çeviriyor. Çöplerden yaptığı barakada, elektriği, suyu, tuvaleti ve hiçbir eşyası olmadan yaşamaya çalışan 93 yaşındaki Naciye Ceyhan, yaşama azmi insanlığın bittiği yerde başlıyor.

Dört çocuğunun babası olan eşini genç yaşta kaybeden 93 Naciye Ceyhan, eşinin ölümüne dayanamayarak hayata küstü. Eşinin ölümü ile ağır bir depresyon yaşayan Ceyhan, asgari ücretle yaşamını sürdürmeye çalışan oğluna ait evde kalmayı reddeterek sokakta kalmaya başladı.

Büyük bir azimle çöplüklerden topladığı poşetleri çeşitli artık malzemelerle doldurarak evin duvarlarını inşa etti. Bulduğu ağaç parçaları ile çöp dolu poşetleri destekleyerek kendisine barınak yapan 93 yaşındaki Naciye Ceyhan, vatandaşların ilgisizliği yüzünden bu barakada yaşam mücadelesi veriyor.

Çöplerden yaptığı evde yaşam mücadelesi veren 93 yaşındaki Naciye Ceyhan, çöplerden topladıkları ile karnını doyuruyor. Yağışlı havalarda çöpten yapılmış barakasından çıkamayan 93 yaşındaki Naciye Ceyhan, ''Aç karna uyduğu zaman midyesinin ağrıdığını'' ifade etti. Komşularının bazen verdiği yemekleri buzdolabı olmadığı için hemen tüketmek zorunda kalan Ceyhan, yemeği birkaç gün sonra yediğinde başının dönmesinden şikayetçi olduğunu vurguladı. İnsanların, Tosya'nın merkezindeki bu insanlık dramını görmezden gelerek hiçbir şey yokmuş gibi hayatlarına devam etmeleri ise, görenleri dehşete düşürüyor.

93 yaşındaki Naciye Ceyhan, fakirliğinden utandığı için gazetecilerin fotoğraflarını çekmesini istemedi.