BIST 9.120
DOLAR 32,37
EURO 35,04
ALTIN 2.325,29
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti AK Parti'ye karşı! Otpor terör örgütü...

Radikal yazarı Ahmet İnsel'in bugünkü yazısı hükümet cephesinde olay yaratacak! Erdoğan Erdoğan'a karşı!

Abone ol

Radikal yazarı Ahmet İnsel bugünkü köşesinde hükümete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert eleştirilerin olduğu bir yazı yayınladı.

"AKP, AKP'ye karşı" başlığı attığı bugünkü yazısında İnsel, hem AK Parti hükümetinin hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti'nin kuruluş aşamasında dile getirdiği ilkelerden uzaklaştığını yazdı.  
Yazısına "AKP Türkiyesi, hatta Tayyip Erdoğan Türkiyesi olarak tanımlanması yanlış olmayan bir toplumda artık yaşıyoruz" sözüyle başlayan İnsel, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hükümet programında okuğu ilkeler ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2003'te yaptığı hükümet programı konuşmasını karşılaştırdı.

İnsel yazısını ise ağır bir dille sonlandırdı:

"...

AKP Türkiyesi, hatta Tayyip Erdoğan Türkiyesi olarak tanımlanması yanlış olmayan bir toplumda artık yaşıyoruz. Bugün AKP sözcülerine, siyasete, topluma ve hükümet kavramına ilişkin on buçuk yıl önce dile getirilen yaklaşımı hatırlatsanız, noktası virgülüne kadar benimsediklerini muhtemelen iddia edeceklerdir. Ama ardından yolsuzluk soruşturmalarının, hükümete yönelik protesto gösterilerinin hükümete darbe teşebbüsü olarak, Terörle Mücadele Kanunu çerçevesinde yargılanmalarının da demokrasi gereği olduğunu söyleyecekleridir. Sayıştay’ın ve idare mahkemelerinin yürütme ve idarenin tasarruflarını denetleme yetkilerinin kısıtlanmasını da. Hükümete yönelik yolsuzluk iddialarının üzerinin fahiş otoriter uygulamalarla örtülmesini de. Hükümete ve özellikle “Milletin Adamı”na yan gözle baktın, kaş göz işareti yaptın davaları açılmasını da...

2003 programıyla taban tabana zıt olan “Ankara kriterleri” demokrasisinin örneklerini uzun uzun saymaya gerek yok.

Arada ne değiştiğini ele almak bu yazının sınırlarını çok aşar.

Tayyip Erdoğan mı değişti?

Tayyip Erdoğan’ın 2003 hükümet programında altını çizdiği, “maşeri vicdanın yankısı haline gelmiş olan AK Parti” mi?

Yoksa cari “maşeri vicdanın” kendisi mi?

Ama her durumda, on bir buçuk yıl önce ilan edilen hükümet etme mantığıyla bugünü karşılaştıran bir tiyatro yazarı, “Erdoğan Erdoğan’a karşı” ya da “AKP AKP’ye karşı” adlı bir oyun senaryosu yazmayı düşünebilir.

OTPOR TERÖR ÖRGÜTÜ

Oyunun son sahnesi için, bu oyununun sahneye konmasının Otpor terör örgütü darbe girişimine delil olarak kullanılması teması sanırım kendini doğal olarak dayatacaktır ?