BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,69
ALTIN 2.526,94
HABER /  SAĞLIK

Aile doktoru değiştirme nasıl olur örnek dilekçe

Aile doktorumu nasıl değiştiririm, aile hekimi değiştirmek için neler yapılmalı, aile hekimi değiştirme dilekçesi nasıl yazılır cevaplar haberimizde. Aile hekimi size en yakın sağlık ocağına Sağlık Bakanlığı tarafından atanır. Eğer aile hekiminizden memmun değilseniz ve değiştirmek istiyorsanız yapmanız gereken çok basit. yazacağınız bir aile hekimi değiştirme formunu doldurup Sağlık ocağına teslim etmek. Bilmeniz gereken bir şey var. Aile hekiminizden 3 ay hizmet almak zorunlu. 3 aydan sonra aile hekiminizi şikayet edebilir ve başka bir aile hekimine kaydolabilirsiniz. Formda ikametgah sebebiyle değişiklik yapıyorsanız bununla ilgili seçeneği işaretliyorsunuz. Şayet aile hekiminden şikayetçiyseniz ve bunun için değişiklik istiyorsanız 'kendi isteği' kısmını seçebilirsiniz.

Abone ol

Aile hekimi nasıl değiştirilir hangi durumlarda aile doktoru değiştirilir nereye şikayet edilir sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Taşınma nedeniyle ya da aile doktorunuzdan memnun değilseniz hekim değişikliği yapabilirsiniz. Peki hangi durumlarda yapılır? Detaylar haberimizde.

Öncelikle herhangi bir aile hekimine kayıtlı olup olmadığınızı öğrenmeniz gerekiyor. Şayet sistemde size atanmış bir aile hekimi görürseniz sorun yok. Ancak herhangi bir aile hekimi atanmamışsa o zaman bu durumu bir dilekçe ile düzeltmeniz gerekmektedir. Bu dilekçeye size en yakın Aile Sağlık Merkezi'nden kolaylıkla temin edebilirsiniz. Dilekçeyi doldurduktan sonra ise yine aynı yere verebilirsiniz. Bu başvuru işleminden bir kaç gün sonra yine sorgulama ekranından size atanmış aile hekimini görebilirsiniz.

AİLE HEKİMİMDEN MEMNUN DEĞİLİM, DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUM

Aile hekimi uygulaması ikametgah adresinize göre size en yakın Aile Sağlık Merkezi'nde bulunan bir hekime atar. Bu durum yüzünden bazen vatandaşlarımız hekiminden memnun olmama durumunu yaşayabilir. Aile hekiminden memnun olmayan kişiler aile hekimi değiştirme dilekçesi vererek değişiklik talep eder. Ancak bunun için aile hekiminde 3 ay bağlı kalmanız şartı aranıyor. Bunun nedeni memnun olmama durumunun oluşması için belirli bir zamanın geçmesi düşüncesi. 3 ayı aynı aile hekiminde doldurduktan sonra bir Aile Sağlık Merkezi'ne başvuruda yaparak "aile hekimi değiştirmek istiyorum" diyebilirsiniz. Bu talebiniz karşısında size bir dilekçe örneği verecek. Bunu doldurduktan sonra yine kendilerine iletirseniz talebiniz sıraya alınmış olacak.

Aile doktorunuzu değiştirmeniz için iki şart bulunuyor. Bunlardan birisi taşınmanız. Taşınmanız halinde aile doktorunuz hemen değişiyor. Diğeri ise aile doktorundan memnun olmamanız. Aile doktorunuzdan memnun değilseniz dilekçe örneği vererek değişiklik yapabilirsiniz. 

AİLE DOKTORU NEREYE ŞİKAYET EDİLİR DİLEKÇE ÖRNEĞİ

Aile hekimi değiştirmek için sizlere Aile Sağlık Merkezlerine hazır olarak gönderilen aile hekimi değiştirme dilekçesi verirler. Bu dilekçeyi eksiksiz doldurarak geriye iade etmelisiniz. Bu dilekçeyi herhangi bir sağlık merkezinden temin edebilirsiniz. Vermiş olduğunuz bu dilekçe üç nüshadan oluşmaktadır. Bu dilekçelerden bir tanesi aile hekiminde, bir tanesi Toplum Sağlık Merkezinde bir tanesi de ilgili kişiye verilir. Toplum Sağlık Merkezine gönderilen dilekçe nüshalarının her ayın 20′sine kadar iletilmesi gerekmektedir. Hekim onayı alınarak İl Sağlık Müdürlüğüne en geç ayın 25′ine kadar gönderilir. Sonuç olarak aile hekimi değiştirme talebi sunduktan sonra diğer ayın başında talebiniz onay almış ise değişiklik yapılmış olacaktır.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ YAPARKEN DOKTOR DEĞİŞTİRİLİR

Başka bir adreste ikamet ediyor olmak aile hekimi değiştirmek için makul bir sebeptir. Bunun için 3 ay beklemenize gerek yoktur. Adres değişikliği yaptıktan sonra istediğiniz zaman aile hekimi değiştirme talebinde bulunabilirsiniz. Adres değişikliği sebebiyle aile hekimi değiştirmek için yine yukarıda anlattığımız işlemleri gerçekleştirmeniz gerekir.