BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52
HABER /  DÜNYA

Almanya'da Dışişleri Bakanlığı krizi Martin Schulz vazgeçti

Almanya'da yeni koalisyonun ortaklarından SPD'nin lideri Martin Schulz, parti içi tartışmaları sonlandırmak için Dışişleri Bakanlığı'ndan vazgeçtiğini açıkladı.

Abone ol

Almanya'da CDU/CSU ile SPD arasındaki koalisyon pazarlıkları sırasında yeni hükümette görev almayacağına dair partisine söz veren, ama sonunda dışişleri bakanlığı görevini kabul eden SPD lideri Martin Schulz, sözünü tutmadığı için partisi tarafından topa tutuldu. Bunun üzerine bakanlıktan feragat ettiğini açıkladı.

Almanya'da Hristiyan Birlik ile Sosyal Demokratlar arasındaki koalisyon görüşmelerinin olumlu sonuçlanmasının ardından Sosyal Demokrat Parti'de Dışişleri Bakanlığı konusunda yaşanan kriz devam ediyor.

Daha önce yeni hükümette Dışişleri Bakanlığı'na oturacağını söyleyen parti lideri Martin Schulz, bu düşüncesinde vazgeçtiğini açıkladı.

Schulz yaptığı açıklamada, koalisyon hükümetinin onayı için parti üyeleri arasında yapılacak oylamaya dikkat çekti ve parti içerisindeki tartışmaların koalisyonun onaylanmasını riske attığını belirtti.

Shulz, "Federal hükümette yer alma kararımdan vazgeçtiğimi açıklıyorum. Aynı zamanda bunun SPD'deki kişisel tartışmaları sonlandırmasını umuyorum" ifadelerini kullandı.

Schulz'ün Dışişleri Bakanı olacağına yönelik açıklamasının ardından mevcut Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, partisinin kendisine verdiği sözleri tutmadığını belirtmişti. Gabriel Ocak ayında Schulz lehine parti liderliğini ve başbakan adaylığını bırakmış ve Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturmuştu.

Almanya'da uzun görüşmeler sonrası anlaşmaya varılan yeni koalisyon sözleşmesi önümüzdeki günlerde SPD delegelerince oylanacak.