BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Aile Bakanı Kaya'nın ablasından etik davranış istifa etti!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan Fatma Betül Sayan Kaya'nın ablası Ayşe Hilal Sayan Koytak müşteşar yardımcılığından istifa etti. Koytak, kardeşinin bakan olması nedeniyle görevinde durmasının etik olmayacağı düşüncesi nedeniyle görevini bıraktı.

Abone ol

Kabinenin en genç ve tek kadın bakanı olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın göreve geldiği gün, aynı bakanlıkta bir süredir müsteşar yardımcısı olarak çalışan ablası Ayşe Hilal Sayan Koytak görevinden istifa etti.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan yeni kabinede görev alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, aynı bakanlıkta müsteşar yardımcısı olarak görev yapan ablası Ayşe Hilal Sayan Koytak, ablasının bakan olduğunu öğrenir öğrenmez etik olmayacağını düşündüğü için görevinden istifa ettiği öğrenildi.

Ayşe Hilal Sayan Koytak

FATMA BETÜL SAYAN KAYA KİMDİR?

Fatma Betül Sayan Kaya, 31 Ocak 1981 yılında İstanbul’da doğdu.

Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nden mezun oldu. NYU-Poly’de meme kanserinin görüntülenmesi üzerine lisansüstü çalışmalar yapan Fatma Betül Sayan Kaya, daha sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirerek Tıp Doktoru ünvanını aldı. 2009 yılında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi.

2010-2012 yılları arasında  Adalet ve Kalkınma Partisi kurucu Genel Başkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yürüttü. 2012 yılında yapılan kongreyle tekrar AK Parti İstanbul  İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi ve AK Parti İstanbul Tanıtım Medya’dan sorumlu İl Başkan Yardımcılığına atandı.

2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ERDOĞAN İSTANBUL seçim ofisi Tanıtım Medya Sorumlusu olarak görev yaptı. 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti 5.Olağan Kongresi’nde MKYK üyeliğine seçildi ve AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak atandı. 1 Kasım 2015 Milletvekilliği Genel Seçimi’nde İstanbul Milletvekili seçildi. 25 Kasım 2015 tarihinde AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Sayan Kaya, evli ve 2 çocuk annesidir.