BIST 10.083
DOLAR 32,36
EURO 34,82
ALTIN 2.440,85
HABER /  POLİTİKA

Ahmet Türk'ten ilginç AK Parti iddiası

Seçim döneminde beyaz eşya, çekyat dağıtmasıyla gündeme gelen AK Parti'nun bu kez dağıttıkları Ahmet Türk'ü de çok şaşırttı.

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin Mardin'de desteklediği bağımsız milletvekili adaylarından Ahmet Türk, AK Parti'nin 2009'da Tunceli'de yerel seçim öncesi beyaz eşya dağıttığını, bu kez Kızıltepe'nin köylerle gidip pazarlık yaparak her köye bir trafo dağıtmaya başladığını iddia etti.

Türk, trafo dağıtılan 2 kamyonu dün yakaladıklarını, TEDAŞ müdürünü arayarak uyardığını belirterek, "Seçim yasaklarının başladığı bugünlerde ilçe başkanlarının yaptıkları pazarlıklar üzerine trafo dağıtılıyor. Bugüne kadar niye dağıtılmadı" diye konuştu. TEDAŞ Mardin müdürü Hakan Altınsu ise, seçim öncesi taleplerde patlama olduğunu, yaptıkların hizmetin seçim yatırımı olmadığını söyledi.

Köylerde yapılan görüşmelerde oy karşılığı her köye trafo dağıtımı yapılmaya başladığını, bu konuda ellerinde listeler olduğunu ifade eden Türk şöyle konuştu:

"Dün yine köylere trafo dağıtmak isteyen iki kamyonu bulduk ve TEDAŞ müdürünü arayarak sert dille uyardım. Yapılan ahlaki bir olay değildir. Tunceli'de beyaz eşya dağıtımını daha unatmadık. Seçim yasaklarının başladığı dönemde AK Parti'nin ilçe başkanları ile yapılan pazarlıklar sonucu köylere trafo dağıtılması ahlaki değildir. Devletin imkanları kullanılarak bir partiye çıkar sağlanamaz. Bu seçim rüşvetinden başka bir şey değildir. Buna izin vermeyiz. Müdürü arayarak sert dille uyardım. Bana arızalar nedeniyle trafo dağıttıklarını söyledi. Ancak, bugüne kadar o kadar arıza yaşanırken yapılmayan bir çalışma nasıl oluyor seçim yasakları başlar başlamaz yapılıyor. Bunu anlamış değilim. Köye trafolar gider gitmez hemen projeler hazırlanıyor ve anında trafolar takılıyor. Bu yapılan pazarlıklar sonucu seçim yatırımıdır. Şimdiye kadar hukuki yollara başvurmadık ama yapılanı ahlaki bulmuyorum"