BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,76
ALTIN 2.439,55
HABER /  MEDYA

Ahmet Tezcan'ın çocukları Gezi'de

Gazeteci Ahmet Tezcan'ın oğlu ve kızı da dün gece Taksim Gezi Parkındaydı. İşte Tezcan'ın eylemdeki çocukları ile konuştuğu şeyler...

Abone ol

GAZETECİLER.COM (ÖZEL HABER) Bir dönem Başbakanlık basın danışmanlığı görevinde de bulunan gazeteci Ahmet Tezcan sosyal medyayı çok iyi kullanan bir isim.

Dün akşam Taksim'e polis müdahalesi ve gezi parkı'na yönelik gaz bombardımanı sürerken Tezcan, sosyal medyadan çok ilginç bir durumu bildirdi.

Gazeteci Ahmet Tezcan'ın oğlu ve kızı da Taksim'de Gezi Parkı'nda, eylemlerin içindeydi. Tezcan bir yandan provakatörlerin polise yönelik saldırısını kınarken, diğer yandan da oğlu ve kızının neden eylemin içinde olduğunu, onlarla neler konuştuklarını yazdı.

İlerleyen saatlerde Vali Mutlu'nun ailelere yönelik çağrısını uygulayan Tezcan, çocuklarını evlerine dönmesi için çağırdı.

İşte Tezcan'ın dün yazdığı o mesajlar:

YAPAN OĞLUM OLSA AFFETMEM

Görüntüleri seyrettim; polisin üstüne molotof, havai fişek atmak cinayete tam teşebbüstür, oğlum olsa affetmem. Geziciler bunları ayıklamalı Samimiyet ve hakkaniyetin çekildiği meydanları elbette kaos işgal edecektir!

GEZİ PARKINDAKİ OĞLUM VE KIZIMA MESAJIM

Gezi Parkındaki oğlum ve kızıma mesajım; Sakin ol,taş atma, yaralama,gerekirse yaralan, gerekirse öl ama asla yaralayan ve öldüren olma!

Allah yardımcımız olsun!

BEN ONLARIN SAHİBİ DEĞİL BABASIYIM

Biri 22, diğeri 28 yaşında. Ben onların babasıyım ama sahibi değilim. Onların tek sahibi Allah'tır, onları Allah'a emanet ediyorum.

Ben çocuklarımın kararına saygı duydum, onlar benim tecrübeme saygı duydular. Eve dönüyorlar. Çocuklarımla gurur duyuyorum.

ÇOCUKLARIMA HAK TAKİPÇİSİ OLUN DEDİM

Onlar Hikmet Usta'nın torunu. Dedelerinin hatırasını incitecek şey yapmadılar. Doğruya doğru,eğriye eğri dediler.Şımarmadılar. Hamdolsun.

Ben çocuklarıma "Hak takipçisi olun ama asla iş takipçisi olmayın" dedim. Sözümü tuttular hamdolsun.

Hak takipçisi değil, iş takipçisi olsalardı incinirdi dedelerinin ruhu. Bilmem anlatabildim mi?

‪(Murat Yetkin'in "Çocuklar döndü mü Taksim'den" sorusu üzerine) Döndüler evet.

BARIŞ DİYEN VAR OLA, SAVAŞ DİYEN KAHR OLA

Tezcan ardından her gece twitter'da yaptığı gibi duasını ederek vedalaştı takipçileriyle: Sabah ola hayr ola,hayırlar feth,şerler def ola.İblisce oyun bozula,insanca dirlik kurula.Barış diyen varola,savaş diyen kahrola. Aşk ola