BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,73
ALTIN 2.497,76
HABER /  DÜNYA

CHP’ye şok suçlama

AK Parti İlçe Başkanı Av. Vahap Ata, Tepebaşı halkına hizmet olarak ayrılan kaynakların CHP’li belediye tarafından eylemcilere aktarıldığını...

Abone ol

AK Parti İlçe Başkanı Av. Vahap Ata, Tepebaşı halkına hizmet olarak ayrılan kaynakların CHP’li belediye tarafından eylemcilere aktarıldığını iddia etti.
Başkan Ata, yaptığı açıklamada, Tepebaşı halkına hizmet olarak harcanması gereken paraların yasa dışı eylem yapan göstericilere harcandığını ileri sürdü. Bunun suç olduğunu söyleyen Ata, “Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yazılı ve görsel basında eylemcilere verdiği desteği üzülerek görüyoruz. Mahalleler hizmet beklerken Tepebaşı halkından toplanan vergiler eylemcilere aktarılıyor. Sosyal medyada da paylaştıkları fotoğraflarda gördüğümüz gibi, Tepebaşı Belediyesi eylemcilere gece gündüz yardım yapıyor. Eskişehir Milletvekilimiz Sayın Salih Koca’nın, ‘Yerel yöneticiler eylemcilere destek veriyor’ şeklindeki açıklamalarına Başkan Ataç’ın verdiği cevap ayrıca düşündürücüdür. Başkan Ataç, ‘Tabii ki destek vereceğim, size mi soracağım?’ diyor. Halkımıza hizmet olarak ayrılan kaynaklar neden yasa dışı eylem yapan gruplara aktarılıyor, bunun için bu zamana kadar ne kadar harcama yaptınız? Bu harcamaları belediye bütçesinin hangi kaleminden ödediniz? Bundan sonra ne kadar daha yardım yapacaksınız?” diyerek sorularına yanıt beklediğini dile getirdi.
Vahap Ata, yol kapatmanın TCK’nın 179. maddesine göre suç olduğunu söyleyerek, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın bu suça alet olduğunu savundu. Ata, eylemcilerin başkasının özgürlüklerini kısıtlamamasını isteyerek yolun bir an önce açılması gerektiğini söyledi.
AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Av. Vahap Ata, ayrıca Espark karşısında eylemcilere 50 metre mesafede bulunan Sinan Alaağaç Parkı’nda ağaç katliamı yapıldığını da öne sürdü. Ata, "Tepebaşı Belediyesi’nin bu katliamı örtmek için" ağaçların üzerini toprak ve asfaltla kapattığını öne sürdü.
(İHA)