BIST 10.231
DOLAR 32,22
EURO 35,13
ALTIN 2.475,61
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ahmet Sever kimdir tanımam

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, cumhurbaşkanlığı tartışmalarını yorumladı.

Abone ol

AK Partili Tanrıverdi, Gül'ün sözcüsü Tanrıverdi'nin "baz AK Partililer Gül'ü üzdü" mesajına "Bir memur arkadaş, kamuoyuna böyle bir bilgi sunmuş. Görevi midir değil midir, tartışmak lazım." sözleriyle tepki gösterdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, lüzumsuz tartışmalara fırsat verecek biri olmadığını belirterek, tartışmalardan kendisinin de rahatsız olacağı kanaatinde olduğunu bildirdi.

RAHATSIZ OLACAĞI KANAATİNDEYİM

TV8’de Erkan Tan’ın konuğu olan Tanrıverdi, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ahmet Sever’in, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için “Pekala aday da olabilir, niye olmasın” tartışmaları üzerine konuşan Tanrıverdi, “Türkiye’de ne zaman işler yolunda gidiyorsa, çıta yükseklere çıkıyorsa muhakkak bir şeyler çıkararak gündemi başka şeyler ile meşgul etmeye çalışıyorlar. Ahmet Sever kimdir tanımam. Bir memur arkadaş, kamuoyuna böyle bir bilgi sunmuş. Görevi midir değil midir, tartışmak lazım. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve süresi ile ilgili yasal anayasal hükümler ortadadır. Tartışılması gereken şeyler değil bunlar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde cumhurbaşkanını halkımız seçiyor. Halkın seçeceği bir cumhurbaşkanı söz konusu. 2014 yılında bunlar konuşulur ama bunları şu an yapmak doğru değil. Sayın Gül, bu konuda lüzumsuz tartışmalara fırsat verecek biri değildir. Tartışmalardan onun da rahatsız olacağı kanaatindeyim.” dedi.

"DIŞİŞLERİ BAKANIMIZ BUGÜN BARZANİ İLE GÖRÜŞECEK"

Suriye’deki olayların kaygı verici ama hükümet ve devletin bu duruma kayıtsız kalmadığını belirten Tanrıverdi, "Dışişleri bakanımız bugün Barzani ile görüşecek. Bu görüşmeler de Türkiye’nin çıkarlarına yönelik olacaktır. Görüşmeden, konuşmadan sorunları çözemezsiniz. Görüşmelerin tıkandığı yerde de yapmanız gereken ne ise onu yaparsınız! Uluslararası hukuk dikkate alınarak, yapılması gerekenler yapılmakta! Sağlıklı sonuç almak adına Barzani ile de Talabani ile de görüşülür! Görüşmelerden tereddüt etmemek lazım.” diye konuştu.

"HATAY'DA ÇIKAN SONUCA GÖRE SUÇLU HESABINI ÖDEYECEK"

Ayrıca, Hatay’da AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun, oğlunun polislere karşı yaptıklarına yönelik konuşan Tanrıverdi, "Hatay milletvekilimizin adının öne çıktığı, orada hoş olmayan bir olay medyaya yansımış. Tabii ki bu konuya ilişkin olarak idari ve adli soruşturmalar başlamıştır. Bunun sonucunda ortaya ne çıkarsa, çıkan sonuca göre bu işte suçlu olan hesabını ödeyecektir. Bu konuda milletvekili, polis şefine, diz bakalım şu polisleri deme yetkisi yok. Ayrıca, isimle ifade edilen bir suçlu ortadayken, polislerin dizilmesi ve kimlik tespitinin yapılması hukuk ile uyuşmuyor.” şeklinde konuştu.

Hatay’daki olayı gündemde çok fazla tutanların kendi emellerine ulaşmak istediklerini belirten Tanrıverdi, şöyle devam etti: "Hatay’daki olayı fırsat bilerek emellerine ulaşmak isteyen birileri var. Bunu gündemde çok fazla tutanlar, kamuoyuna yaymaya çalışanlar iyi niyetli değiller. Partimize, Türkiye’ye, vekilimize ve yerel yönetime yönelik böyle bir şey düşünülmüş olabilir. Olay hoş değil. İdari ve adli soruşturmalar açıldı ve konu resmi olarak takip ediliyor. Sonuca göre değerlendirmeler yapılacak.”