BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.394,57
HABER /  MEDYA

Ahmet Hakan o ilanı kışkırtıcı buldu!

Akit Gazetesi'nde yayınlanan 10 Kasım ilanına Ahmet Hakan'dan da tepki geldi. Ahmet Hakan bugünkü yazısında ilanı kışkırtıcı bulduğunu yazdı.

Abone ol

Akit Gazetesi'nde yayınlanan Sancaktar Dergisi'nin verdiği ilan bugünde tartışılıyor. Konuyu köşesine taşıyan Ahmet Hakan ilanı kışkırtıcı bulduğunu yazdı. 

Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan ve Bülent Arınç'ın Atatürk için dediklerine de yer veren yazının çarpıcı kısımları şöyle:

"İktidar yanlısı bir dergi, iktidar yanlısı bir gazeteye 10 Kasım günü verdiği tam sayfa ilanda şöyle diyor:

“Olmasaydı da olurduk/1881–1938”


Sancaktar Atatürk düşmanı mı? Kim bunlar?

Sancaktar Dergisi'nin 10 Kasım'da Akit gazetesi'ne verdiği ilan olay oldu. Sancaktar o ilanı neden verdi? İNTERNETHABER'e yaptıkları özel açıklama bütün haber sitelerine girdi.
Akit gazetesinde skandal 10 Kasım ilanı
Yeni Akit gazetesi, ölümünün 75’inci yılında tüm yurtta anılan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında bir ilana yer verdi.
akit-atatürk-ilani,-sancaktar-atatürk-ilani.jpg

*

Bir insan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gibi düşünmeyebilir.
Ve şöyle demeyebilir:

*

“Türk milletinin onurlu ve şerefli bir millet olarak yaşaması Atatürk’ün hayatı boyunca en önemli hedefi oldu. Demokratik, laik bir yönetim yapısının benimsenmesini sağlamasının önemi de bugün çevremizde yaşananlar dikkate alındığında daha iyi anlaşılacaktır.”
(Gül’ün 10 Kasım mesajından alınmıştır)

*

Bir insan, Başbakan Tayyip Erdoğan gibi düşünmeyebilir.
Ve şöyle demeyebilir:
“Gazi Mustafa Kemal’in en büyük ideali İstiklal Savaşı’nda muzaffer olmak ve Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilmekti. Bütün manialara, yavaşlatma çabalarına rağmen Türkiye, Gazi’nin bu idealini kavramıştır.”
(Erdoğan’ın 10 Kasım konuşmasından alınmıştır)

*

Bir insan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gibi düşünmeyebilir.
Ve şöyle demeyebilir:
“Her ne kadar onun vücudu toprak olsa da fikirleri ve eserleri yaşamaktadır. Bizler onun yaşayan en büyük eseri Cumhuriyet’in mensuplarıyız. Mustafa Kemal Atatürk bu devleti yaşatacak olan, milletin eşit, bir arada kalmasını sağlayacak olan ilkeyi ortaya koymuştur. Bu ilke Türk milleti kavramı için yaptığı tarifle belirlenmiştir.”
(Arınç’ın 10 Kasım bildirisinden alınmıştır)

*

Ama bir insan, başkalarının önem verdiği, değer verdiği, sevdiği, saydığı bir ulusal kahramanın ölüm yıldönümünde gazeteye bu tür ilanlar vermez.

Verirse yaptığına “bariz saygısızlık” ve “açık kışkırtıcılık” denir.