BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.400,72
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

On derin ayak izi sizi çok etkileyecek

2013 Subat ayında HarperCollins Authonomy altın madalya ödülünü alan Türk yazar Lüset Kohen Fins, Ten Deep Footprints adlı romanını Türkçe'ye yine kendi çevirdi.

Abone ol

2013 Subat ayında HarperCollins Authonomy altın madalya ödülünü alan Türk yazar Lüset Kohen Fins, Ten Deep Footprints adlı romanını On Derin Ayak İzi isimiyle Türkçe'ye yine kendi çevirdi.

Kurgu roman dalında Uluslararası Edebiyat Ödülü almış, İngilizce kitapların Türkçe çevirilerini baskıya hazırlayıp, üretim aşamasında teknik destek veren ve Türkiye genelinde kitapçılara ve satış noktalarına ulaşımını sağlayan Gate Yayınları tarafından yayınlanana kitabın öyküsü ise oldukça çarpıcı...

ON DERİN AYAK İZİ

Zhuizm düşünce akımının lideri Wen Bao Zhu’nun evinde ölü bulunmasının ardından aklına gelen parlak bir fikir sayesinde izlenme oranını yeniden yükselteceğine inanan dünyaca ünlü talk-show yapımcısı Chloe Franklin, yıllar önce Wen Bao Zhu’yla tanışmasına sebep olan dört eski arkadaşına toplu bir e-posta mesajı göndererek onları canlı yayına davet eder.

Oysa programa davet edilen kişiler Chloe Franklin’e karşı artık farklı hisler beslemektedirler...

başliksiz-1.20131112105857.jpgOn Derin Ayak İzi, 2020 yılında Chloe Franklin’in programına davet edilen bu dört konuğun hayatının 2013 yılında hangi şartlar altında kesiştiğini çarpıcı bir kurgu ve tarafsız bir anlatımla gözler önüne seren düşündürücü bir hikâye.

Kahramanlarının hayatını sadece dört ay gibi kısa bir sürede farklı yönlere sürükleyen olaylar zinciri ise Wen Bao Zhu’nun yeni projesi için araştırma yaparken bir mahalle çamaşırhanesinde tesadüfen tanıştığı bir adama kişisel bir soru sormasıyla başlıyor...

YAZAR HAKKINDA

1970 İstanbul doğumlu Lüset Kohen Fins, 1997-2009 yılları arasında yayınladığı City Plus İstanbul dergisinin ardından çalışmalarına Amerika’da devam etti.

New York’ta dört yıl boyunca NYC Food & Mood adlı bir şehir rehberi  çıkardıktan sonra İngilizce olarak kaleme aldığı Ten Deep Footprints adlı romanıyla Uluslararası HarperCollins Authonomy Yarışmasına katılan Fins, yarışmada birinci olarak Şubat 2013’te altın madalya aldı.

KİTAP İÇİN NE DEDİLER?

"New York’ta geçen; Tokyo, Londra, Roma ve Mumbai’nin ardından İstanbul’a kadar uzanan, herkesin kendinden az ya da çok ama mutlaka bir parça bulabileceği bu kitapta insan ilişkileri, kariyer seçimi ve hayatın anlamı gibi geniş kapsamlı konular gerçekçi bir bakış açısıyla ele alınmış."

Georgina Fawcett, The Chorus of the Universe’in yazarı

"Popüler kültürle harmanlanmış, orijinal bir metropol hikâyesi."

Graham Whittaker, The Butterfly Effect’in yazarı

"Kitabında doğru zamanda doğru kişilerle yapılan bağlantılar sonucu elde edilen mesleki başarılara ve tesadüfen tanıştığımız kişilerin hayatımızdaki önemine değinen Fins, yaşama tutunabilmek için elinden geleni değil gerekeni yapan karakterlerle yola çıkmış."

Brandon Zimmerman, Societal Equilibrium’un yazarı


Kitabın Orijinal Adı: TEN DEEP FOOTPRINTS
Kitabın Türkçe Adı: ON DERİN AYAK İZİ
Yazar: Lüset Kohen Fins
Yayıncı: Gate Yayınları (1. Baski 10.000. adet)
Teknik Özellikler: 520 sayfa / 26 TL
HarperCollins-Authonomy Altın Madalya Ödülü (Şubat 2013)
Çeviri / Uyarlama: Lüset Kohen Fins
Türkiye Dağıtım: Alfa Basım Yayım Dağıtım