BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,47
HABER /  DÜNYA

Üniversitedeki cinsel istismara 1 tutuklama

Hakkari Üniversitesi’nde okuyan kız öğrencileri not karşılığı cinsel ilişkiye zorladıkları iddiasıyla mahkemeye çıkarılan 11 şüpheliden 1’i ...

Abone ol

Hakkari Üniversitesi’nde okuyan kız öğrencileri not karşılığı cinsel ilişkiye zorladıkları iddiasıyla mahkemeye çıkarılan 11 şüpheliden 1’i rüşvetten tutuklanırken, 10’u ise serbest bırakıldı.
Hakkari Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü’nde okuyan bir öğrencinin 6 ay önce polise ihbar mektubu yazmasıyla birlikte öğretim üyeleri ile 3 kişi teknik ve fiziki takibe alandı. Öğretim üyeleri ve cinsel ilişki için zorlanan öğrencilerin binaya giriş çıkışları tek tek kaydedildi. Söz konusu şahısların telefonları dinlendi. Yaklaşık bir hafta önce çeşitli evlere yapılan operasyonda, aralarında 3 öğretim görevlisi ve 9 öğrencinin bulunduğu 15 şüpheli gözaltına alındı.
Gözaltına alınan 15 kişiden 4’ü emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 11 şüpheli ise önceki gün öğle saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarıldı. "Suç örgütü kurmak, yönetmek, suç örgütüne üye olmak ve yardım etmek, örgüt faaliyeti kapsamında cinsel saldırı, rüşvet ve fuhşa aracılık" ile suçlanan 11 kişiden 8’i, verdikleri ifadenin ardından savcılık tarafından serbest bırakıldı. Diğer 3 öğretim görevlisi ise tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme sabaha karşı saat 04.00’te tamamlandı. 3 kişiden biri rüşvet aldığı iddiasıyla tutuklanırken, diğer 2 öğretim görevlisi ise 30 bin TL kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
(İHA)