BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.435,22
HABER /  MEDYA

Ahmet Hakan: Ne tiyatrosu be! Sensin tiyatro

Ahmet Hakan bugünkü yazısında 'darbe girişimi Erdoğan'ın senaryosu' iddiasını dile getirenlere tepki gösterdi.

Abone ol

Ahme Hakan'a göre ortada tiyatro yok, MİT ve Genelkurmay'ın basiretsizlik ve beceriksizliği var.

15 Temmuz darbe girişimi milletin kahramanlığıyla atlatıldı. Uzun yıllar konuşulacak o kanlı geceye dair cevabı aranan sorular var.

İşte onlardan birisi de darbe girişiminin Erdoğan'ın kurgusu olduğu iddiası. Ahmet Hakan bugünkü köşesinde bu görüşü paylaşanlara tepki gösterdi.

- NE TİYATROSU: MİT’in beceriksizliği, Genelkurmay’dakilerin basiretsizliği falan ayrı şey... Olup bitenlerin “Tayyip Erdoğan’ın bir kurgusu olduğunu” söylemek ayrı şey... Sapla samanı karıştırmayın diyorum ve bir kez daha haykırıyorum: Ne tiyatrosu be! Sensin tiyatro!

- MISIR’DAN FARKIMIZ: Tahrir Meydanı’nda darbeyi destekleyenler, Rabia Meydanı’nda darbeye karşı çıkanlar vardı... Bizde böyle bir şey olmadı. Allah’a şükür.

 - DARBE MİZAHI: Bir arkadaşımdan geldi bu fotoğraf... “Fetullah Gülen pantolonumuza kadar sızmış” notuyla...

- HERKES BUNU KONUŞUYOR: Balyoz ve Ergenekon kumpaslarına maruz kalan subaylar var ya... Herkes bu subayların işbaşına getirilmesini istiyor.

- ERDOĞAN’IN CESARETİ: ABD’de darbe girişimi olsa... Obama’yı şak diye kaçırırlar ve kalabalık arasına asla sokmazlar. Erdoğan ise darbe girişiminin ertesi günü binlerce insanın arasında cenaze namazına katıldı.

- FUAT AVNİ: Darbe girişimi olmuş, generaller içeri tıkılmış, anlı şanlı isimler töhmet altında ama bizim ahali sadece “Fuat Avni”yi merak ediyor. “Gizem” çekiyor demek ki.

- BEKİR BOZDAĞ: Adamcağıza lakap falan taktılar ama darbe gecesi Meclis’te “Burayı terk etmeyelim, gerekirse ölelim” diyerek düşmanlarına bile “Helal olsun” dedirtti.

 - BİR DUVAR YAZISI: Al bak, burada da duvar yazısı var. Al bak, burada da bir yaratıcılık var.

- SIZINTI: Fetullahçıların 30 küsur yıl önce çıkardıkları derginin adı “Sızıntı”... Dergilerine koydukları isimle bile amaçlarını açık ediyorlar yani.

- MİT HABER VERMEDİ: AK Partili bir üst düzey yönetici aradı... Dediği şu: “MİT biz siyasilere darbe haberini vermedi ki... Yani aynı eskisi gibi... MİT yine habersiz bıraktı bizi.”