BIST 9.488
DOLAR 32,50
EURO 34,72
ALTIN 2.499,35
HABER /  GÜNCEL

Tuğgeneralin emir askeri 'Üs İmamı'nın oğlu çıktı

ADANA'da bulunan İncirlik Üssü'ndeki Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın emir askeri üs imamı Astsubay Başçavuş Kuzu'nun oğlu çıktı.

Abone ol

ADANA'da bulunan İncirlik Üssü'ndeki 10'uncu Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın yanında, eskiden 'emir eri' olarak nitelendirilen 'emir askeri' olarak görev yapan Uzman Çavuş Muhammet Emrah Kuzu'nun, FETÖ'nün İzmir'deki 2'nci Ana Jet Üssü'ndeki sözde 'üs imamı' olan Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu'nun oğlu çıktı.

Tutuklanan uzman çavuşun, Cumhurbaşkanı'nı hedef alan İzmir Çiğli ile İncirlik Komutanı Tuğgeneral Van arasındaki irtibatı sağladığı anlaşıldı.

15 Temmuz gecesi darbecilerin hakimiyetinde olan İncirlik Hava Üssü'nde 10'uncu Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van dahil 15 askerin tutuklanmasından sonra, gözaltındaki 7 asker ve aramalarda elde edilen belgelerle ilgili inceleme ve soruşturma savcılıkça sürdürülüyor.

2 yıl önce hakkında 'paralel yapı' ile ilgisi bulunduğu iddiaları gündeme gelen İncirlik Üssü'nün Türk Komutanı Tuğgeneral Van'ın, darbe girişiminde Hava Kuvvetleri'nde '2'nci adam' olarak görevlendirildiği ortaya çıkarken, soruşturma sırasında Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yapılanmasıyla ilgili önemli bir ayrıntı saptandı.

'ÜS İMAMI'NIN OĞLU

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan saldırıyı gerçekleştiren Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görev yapan Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu'nun FETÖ'nün 'üs imamı' olduğu ve generallere bile emir verdiği anlaşıldı. İtirafçı askerlerin ifadesinde Erdoğan'a yönelik operasyonu Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ile birlikte planladığı ileri sürülen ve ormanlık alana kaçtığı için henüz yakalanamayan Başçavuş Kuzu'nun oğlu olan Muhammet Emrah Kuzu'nun da havacı uzman çavuş olduğu ve İncirlik Üssü'ndeki 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'nda 'emir askeri' olarak tanımlanan görevde olduğu ortaya çıktı.

İRTİBAT SAĞLIYORMUŞ

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 3'ü Başsavcı Vekili 7 Cumhuriyet Savcısı tarafından yürütülen darbe girişimi soruşturması kapsamında 'Üs İmamı' Başçavuş'un oğlu Uzman Çavuş Kuzu'nun operasyon kapsamında tutuklanan Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın emir askeri olduğu, baba-oğul olmaları nedeniyle aralarında sık yapılan telefon görüşmelerinin dikkatten kaçırıldığı anlaşıldı.

FETÖ içinde generallerin bile amiri olan Başçavuş Zekeriya Kuzu ile Tuğgeneral Van arasındaki irtibatı sağlayan emir askeri olan uzman çavuş ifadesinde, 'Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın emirlerini yerine getirdiğini' söylediği öğrenildi. Uzman Çavuş Muhammet Emrah Kuzu da komutanı ve İncirlik'te gözaltına alınan askerlerle birlikte tutuklandı.