BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.406,89
HABER /  POLİTİKA

Ahmet Davutoğlu Baküye gidecek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'nin başkenti Şam'da düzenlenen İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katıldı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'nin başkenti Şam'da düzenlenen İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katıldı.

Davutoğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye resmi bir ziyaret için gideceğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, KKTC'den sonra ikinci ziyaretini Azerbaycan'a yaptığını kaydetti. Bakü'ye Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov'la birlikte geçecek olan Davutoğlu, "Bakü'de Aliyev başta olmak üzere, dost ve kardeş bütün yetkililerle görüşme imkanı bulacağım. Ortak meseleleri ele alacağız" diye konuştu. Azeri meslektaşı ile dostluklarının geçmişe dayandığını kaydeden Türk bakan, "Uçağı da paylaşırız, evi de paylaşırız, odayı da paylaşırız. Dar günde de iyi günde de hep birlikteyiz" dedi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Memmedyarov da Yukarı Karabağ sorununa değindi. Memmedyarov, "ABD, Rusya ve Fransa'nın eş başkanlığını yaptığı Minsk Grubunda bir şeyler yapılabilirdi, ancak maalesef uzun yıllardır çözüme ulaşılamadı. Sorunun çözümünde Türkiye son derece aktif rol alıyor. Türkiye, bölgenin çok önemli, çok güçlü bir ülkesidir artık. Yukarı Karabağ sorununun çözümünde de çok önemli rol oynuyor" diye konuştu.

"İKT GENEL SEKRETERİ İHSANOĞLU: "BARIŞ GÜCÜ FİKRİNİ GÜNDEME GETİRDİK"

İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu toplantının çok başarılı bir şekilde sonuçlandığını kaydetti. İhsanoğlu, "Barış gücü konusunu fikir olarak gündeme getirdik. Bundan sonra, bu konuyla ilgili çalışmalar devam edecek." şeklinde konuştu. Kadın hakları komisyonu için çalışma çerçevesinin oluşturulduğunu belirten İhsanoğlu, "Kıbrıs konusunda çok iyi bir karar alındı." dedi.