BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.411,79
HABER /  GÜNCEL

O uzman çavuşu görevden alın

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde oğluyla kavga eden öğrenciyi dövdüğü iddia edilen uzman çavuşun görevden alınması istendi.

Abone ol

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde oğluyla kavga eden öğrenciyi dövdüğü iddia edilen uzman çavuşun görevden alınması istendi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ile Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi üye ve yöneticileri, bir uzman çavuşun oğluyla kavga eden öğrenciyi dövdüğü iddia edilen Bağlar ilçesindeki okulun önünde bir araya geldi.

Burada ortak yapılan açıklamayı okuyan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey, uzman çavuşun yanına başka bir askeri de alarak silahla okulu bastığını ve konu ile ilgili herhangi bir öğretmen ya da idareciyle görüşme gereği de duymadığını söyledi.

Uzman çavuşun öğrenciyi dövmekle yetinmeyip, idarecilere de hakaret ettiğini savunan Erbey, şöyle dedi:

''Genelkurmayın inceleme başlatması önemli, ancak yeterli değil. Silahla ve üniformayla okula girip öğrenciye şiddet uygulayan uzman çavuş derhal görevden alınmalı. Buradan bütün yetkililere sesleniyoruz. Silahlı ve üniformalı okullarımıza girilmesin. Okullarımız bilimsel, çağdaş eğitim üreten kurumlar olarak kalsın.''

Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Karahan da yapılan saldırının şiddet olaylarını tırmandırmaya yönelik olduğunu iddia etti.