BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,82
ALTIN 2.417,64
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ahlat Kültür Haftası renkli geçiyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bu yıl 20'ncisi düzenlenen, ''Ahlat Kültür Haftası'' etkinlikleri kapsamında karakucak güreşleri yapıldı.

Abone ol

Konya Güreş İl Temsilcisi, Karakucak ve Yağlı Güreş Başcazgırı Mustafa Sarı'nın cazgırlığını yaptığı karakucak güreşleri Ahlat Şehir Stadı'nda yapıldı.

Güreş oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Toplam 145 güreşçinin katıldığı müsabakalara 8 ayrı ilden 95 profesyonel güreşçi katıldı. Yapılan müsabakaların ardından dereceye girenlere madalya ve çeşitli ödüller verildi. Müsabakalar devam ederken bir sonraki yılın güreş ağası seçildi. Güreş ağalığına 13 bin TL ile Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban seçildi.

Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, yaptığı değerlendirmede "Sembolik olarak kültür haftası programı içerisinde bir ağalık ifadesinin kullanılması bile, halkın önünde benim hizmetkar olmamı değiştirmez ve hizmetkar olmaktan da gurur duyuyorum" dedi.

Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk ise, "Başkanımız ağalığın hakkını verecek bir arkadaşımız. Olumsuzlukları bir tarafa bırakarak, ağa ne derse doğrudur anlayışını bir tarafa koyarak, sevgiyi, saygıyı, büyüğü, küçüğü bilen, hoşgörüyü ihtiva eden, o güzellikleri ile anlamın içeriğini dolduran bir ağalığın hakkını vereceğini düşünerek, hayırlı uğurlu olsun diyoruz" diye konuştu.