BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,64
ALTIN 2.410,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ahilik haftasında 'yaran helvası'

Çankırı'da Ahilik Haftası'nın coşkulu bir şekilde kutlanması için hazırlıklar başladı. Konuklara 'yaran helvası' yapılacak.

Abone ol

Çalışmalar kapsamında Çankırı Valisi Şemsettin Uzun başkanlığında Belediye Başkanı İrfan Dinç, Sanayi İl Müdürü Şaban Küçükgümrah ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile bir toplantı düzenlendi. Vali Uzun, Çankırı'nın Ahilik Kültürü ile aynı olan yaran kültürüne sahip olduğunu, bu kültürün yaşatılması için daha ciddi çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.
Sanayi İl Müdürü Şaban Küçükgümrah ise, "Çankırı'da yaran geleneği halk tarafından benimsenmiş durumda. Biz bu kültürü yıl boyunca sürdürüyoruz. Ahilik Haftası'nı da coşkulu bir şekilde kutlayarak, kültürümüzü tüm Türkiye'ye duyurmak istiyoruz'' dedi.

Ahilik Haftası'nı bir hafta boyunca kutlayacaklarını kaydeden Küçükgümrah, ''Bir hafta boyunca kutlanacak haftada yaran gösterileri olacak. Çankırı'da üretilen ürünler sergilenecek. Konuklarımıza yaran helvası dağıtacağız. Başbakanımızı da yaran gösterisini izlemek için ilimize davet etmek istiyoruz'' diye konuştu.

Belediye Başkanı irfan Dinç ise, projenin önemli ve ciddi bir proje olduğunu, projeyi hayata geçirebilmek için gereken desteği vereceklerini söyledi.
Toplantı, Ahilik Haftası kutlamalarının organize edilmesi için 11 kişilik yürütme kurulunun belirlenmesinin ardından sona erdi.