BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,78
ALTIN 2.419,16
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ordu'da servislere sıkı denetim

Gülyalı ilçesinde 2009-2010 eğitim-öğretim yılında, öğrencilerin daha güvenli taşınması amacıyla hayata geçirilen araç takip sistemi denetimi kolaylaştırıyor.

Abone ol

Bu kapsamda köy ve mahallelerde bulunan 17 taşıma mahallinden, üzerinde araç takip sistemi takılı araçlar ile öğrenciler Merkez İlköğretim Okulu'na taşınıyor.

Son günlerde il genelinde öğrenci servisleri konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle Gülyalı ilçesinde bulunan okul servisleri Kaymakam Kudret Kurnaz tarafından daha da sıkı denetim altında tutulmaya başlandı. Gülyalı ilçesinde öğrencilerin daha güvenli taşınması adına hayata geçirilen Türkiye genelinde örnek teşkil eden araç takip sistemi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her gün öğrencilerin hangi saatte alındıkları ve hangi saatte okullarına bırakıldıkları, araçların hangi saatte kontak açtığı, hangi güzergahı takip ettiği, hız limitlerini aşıp aşmadığı, olması gereken yerlerde olması gereken saatlerde olup olmadığı internet üzerinden takip edilerek inceleniyor.

Aksaklıkların olması halinde ilgili şoförler anında uyarılıyor. Yine aynı sistemle araçların bir günlük aktivasyon bilgileri rapor halinde alınabiliyor ve araç gün boyu internet üzerinden takip edilebiliyor. Bu sistemin sağladığı kolaylıklar neticesinde ilgili görevliler taşıma esnasında aracın kural ihlali yapıp yapmadıklarını internet üzerinden takip edip, gerekli müdahaleler anında yapabiliyor.

Evinde internet bağlantısı bulunan velilerde çocuklarının taşındığı araçları gün içerisinde görerek, takibini yapıyor.