BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,75
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Ergin'den kaset yorumu

İktidar partisi Baykal'ın kasedi ile ilgili ne düşünüyor? Adalet Bakanı konuyla ilgili bakın neler dedi/

Abone ol

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu öne sürülerek internet sitelerine konulan görüntülerle ilgili, ''Son derece incitici, savunulması mümkün olmayan bir olay'' dedi.

Ergin, Kamu Hukukçuları Kurultayı'ndan ayrılırken gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin anayasa değişikliğinin referanduma sunulması süresi konusundaki tartışmaları hatırlatması üzerine Ergin, bu konudaki yasanın çok açık olduğunu ifade ederek, konunun tartışmaların dışında tutulması gerektiğini söyledi.

Parlamentonun iradesini ortaya koyduğunu kaydeden Ergin, ''Bunun tartışılacak bir yanı olmadığını düşünüyorum'' dedi.

''Size göre referandum ne zaman olacak?'' sorusu üzerine Bakan Ergin, bunun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tasarrufuna bağlı olduğunu belirtti.

Ergin, ''Sayın Cumhurbaşkanı bu yasayı tekrar görüşülmek üzere Parlamentoya gönderir mi göndermez mi, bu önemli. İkincisi, inceleme ne zaman biter? Referanduma sunulmak üzere Resmi Gazete'ye gönderecekse, bunu gönderdiği tarih önemli ve yayınlama tarihi önemli. Bütün bunlar, takvimi, tarihi belirleyecektir. Şu anda bir öngörüde bulunmak benim açımdan çok kolay değil'' diye konuştu.

AYAĞA DÜŞÜRÜLMEMELİ

Bir gazetecinin, gazetelere bugün özel hayatın gizliliğini ihlal eden bazı haberler yansıdığını ifade etmesi üzerine Ergin, şunları kaydetti:

''Son derece incitici, savunulması mümkün olmayan bir olay. Bu konuda medyanın da kendini otokritiğe tabii tutması gerektiğini düşünüyoruz. Herşeyi mevzuatla düzenlemek zaman zaman mümkün olmuyor. Ama medyamızın da bu konuda belirleyici olması ve bu tür olaylara prim vermemesi gerektiğini düşünüyorum. Bu süreçte kim bunu yaptıysa tek kelimeyle lanetliyorum. Gerçekten bu şekilde ayağa düşürülmemeli...'