BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.429,38
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Beytüşşebap'da kadın derneği açıldı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde Çok Amaçlı Toplum Merkezi yeni binasına kavuştu.

Abone ol

ÇATOM kaymakamlık desteğiyle yeni yerine kavuşurken, aynı binada ilçenin ilk kadın derneği de açıldı. Açılışa Beytüşşebap Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Belediye Başkanı Yusuf Temel, İlçe Emniyet Amiri Rıza Kara, Cumhuriyet Savcısı Mutlu İlker Belgin, kamu kuruluş müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Karataşoğlu yaptığı konuşmada, "İki kurumun açılışı için buradayız. Biri çok amaçlı toplum merkezi, biri de Beytüşşebap ilçesinde ilk defa olan Beytüşşebap Kadın Dayanışma ve Kalkındırma Derneği.

Bu da kadınlarımızın sosyal hayata katılma adına, belki mağduriyetlerini bir çatı altında dile getirme adına çok önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz. Ve burada iki kuruluşun iki çatı altında açılışını yaparak eğitimsizlik sorununu çözme adına, sıkıntıları çözmek adına beraber bir çalışma ortamı sağladık" diye konuştu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından bayanlar misafirlere binayı gezdirerek, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ardından konuklara ikramlarda bulunuldu. ÇATOM Müdürü Emine Karataşoğlu, "Yeni binamıza Beytüşşebap Kaymakamı'nın büyük destekleriyle kavuştuk. Ben de Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nde yeni görev aldım. Bayanlarımıza, çocuklarımıza, genç kızlarımıza yönelik, okula giden öğrencilere eğitimlerinde yardımcı olmak amacıyla kız öğrencilerimize yönelik bir çalışmamız var. Buradan yardımlarını esirgemeyen Beytüşşebap Kaymakamı'na sonsuz teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz" dedi.

BEY-KADER Başkanı Sultan Arğan ise, "Bugün ilçede ilk defa bir kadın derneği açılışı yapıldı. BEY-KADER adına bizim sloganımız; kadınlarımızın kaderi evde tıkanması değildir. Bu sloganla yola çıktık. Beytüşşebap'taki kadınları kalkındırmaya yönelik birçok amacımız ve hedefimiz var. Bu hedeflerimizin başında eğitim, sağlık, sosyal, kültürel ve birçok yönden kadınlarımızın aktifliğini sağlamak için birçok projemiz var. Şu ana kadar 40 üyemiz var. İlk başlamamıza rağmen bu kadar sayıya ulaştık. Önümüzdeki günlerde bu sayının büyüyeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.