BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,70
ALTIN 2.408,54
HABER /  GÜNCEL

Tırnakçının soygun anı (video)

Tırnakçılık' olarak tabir edilen hırsızlık olayları bir büfenin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Abone ol

Tırnakçıların alışveriş sonrası ücret öderken el çabukluğu ile dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.

Bostancı'da aynı büfe de arka arkaya iki gün de yaşanan olaylardan ilki iki gün önce meydana geldi. Kamera kayıtlarına göre; müşteri olarak büfeye gelen bir şahıs, alışveriş yaptıktan sonra kasaya geliyor ve cüzdanından 50 TL çıkarıp kasiyere uzatıyor.

TIRNAKÇI BÖYLE ÇALDI

Kasiyer parayı almadan başka bir şey daha isteyen şahıs, kasiyerin arkasını dönmesiyle hemen parayı cüzdanına geri koyuyor. Bu sırada sürekli konuşarak kasiyerin dikkatini dağıtan şahıs, daha sonra para üstünü alarak büfeden ayrılıyor. Şahsın büfeden ayrılmasından sonra şüphelenen büfe sahibi Burak Çeliktaş, kamera kayıtlarını kontrol ettikten sonra dolandırıldığını anlıyor.

Meydana gelen ikinci olayda ise büfenin kalabalık olduğu bir saatte içeri giren şahıs, alışveriş yaptıktan sonra kasiyere 20 TL veriyor ve para üstünü alıyor. Arkasını döndüğü sırada hızla elindeki 10 TL yi cebine atan şahıs parasının eksik olduğunu göstererek kasiyerden 10 TL daha alıp büfeden ayrılıyor. Tırnakçılık olaylarını anlatan işletmeci Burak Çeliktaş, "Yazık insanlar 10 TL için kendilerine bunları yakıştırıyor. Ama çok yanlış" diye konuştu.

Üç ay önce büfesine kamera sistemi kurduğunu anlatan Çeliktaş, "Bu tarz olaylar da azalma oldu ve artık kimin ne yaptığını görebiliyoruz" dedi.

Tırnakçılık olaylarını gerçekleştiren hırsızlara da seslenen Burak Çeliktaş "Sizi Allah'a havale ediyorum, o 10 TL yi çocuğunuza yedirmeyin, onlara yazık" diyek konuştu.