BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,66
ALTIN 2.412,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gerçeker Bayburt a ağaç dikti

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Bayburt'ta katıldığı ağaç dikme töreninde yaptığı açıklamada, "Yargıya bütün toplumun sahip çıkması gerekiyor" dedi.

Abone ol

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve Yargıtay üyeleri, ziyaretlerine ilk olarak Bayburt Valiliği ile başladı. Burada Bayburt Valisi Kerem Al ve Bayburt'un diğer protokol mensupları ile sohbet eden Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'e Vali Kerem Al plaket takdim etti.

Yargıtay Başkanı Gerçeker'in de Vali Al'a hediye paketi vermesinin ardından Bayburt Aslandağı Ormanı'na geçildi.

AĞAÇ DİKİMİ TÖRENLE BAŞLADI

Bayburt'ta oluşturulacak "Bayburt Yargıtay Hatıra Ormanı" öncesi Aslandağı'nda tören düzenlendi. Törene Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in yanı sıra Vali Kerem Al, Ağaçlandırma Genel Müdürü Hanefi Avcı, Belediye Başkanı H. Ali Polat, Garnizon Komutanı Faruk Kayadelen, Yargıtay üyeleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Törende açılış konuşmasını yapan Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, "Bugün yüksek Yargıtay'ımızın Bayburt'ta oluşturmaya başladığı "Bayburt Yargıtay Hatıra Ormanı" dolayısıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu vesile ile başta sayın başkanımız olmak üzere bütün katılımcılara saygılar sunuyorum. 24 Temmuz 2009 tarihinde Sayın Yargıtay Başkanı'mız ve değerli üyelerinin Karadeniz gezisi kapsamında Bayburt'ta da misafir etmiştik. Bayburt ilimiz coğrafi açıdan Karadeniz Bölgesi'nde bulunmasına rağmen bitki örtüsü ve ormanlık alan açısından değerlendirdiğimizde maalesef Karadeniz bölgesi bitki örtüsünü burada görme şansına fazla sahip değiliz. Yüksek Yargıtay'ımızın ve üyeleri o gezi sırasında Bayburt'un bu durumunu gördükleri zaman Bayburt'ta böyle bir proje başlatmaya karar verilmişti ve projemiz olgunlaştı, bugün fidan dikimi aşamasına gelindi" dedi.

"SOSYAL SORUMLUĞUMUZ DA VAR"

Açılış konuşmasının ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, "Cennet yurdumuzun bu cennet köşesinde, bu güzel ortamda, bu güzel ormanda bir aradayız. Hepimizin kurumsal sorumlukları olduğu gibi sosyal sorumlukları da vardır. Sayın Yargıtay Başkanı'mız ve ekibinin bu sosyal sorumluluk çerçevesinde burada bulunduğunu biliyorum. Hepimizin bu ülkenin daha da gelişmesi adına sorumluluklarımız var bu sorumluluklarımızın farkında olmak üzere hareket edeceğimizi hatırlatıyorum ve hepinizi saygıyla kutluyorum" diye konuştu.