BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,01
ALTIN 2.325,72
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Ahat Andican kimdir İyi Parti eski bakan bakın nereli çıktı

Meral Akşener'in bugünkü partisi İyi resmi olarak kuruldu. İyi partisi üyeleri arasında yer alan isimler merak ediliyor. İyi parti üyelerinden biri de Ahat Andican. Peki kimdir bu Ahat Andican aslen nereli? Ahat Andican eşi kim özel hayatı ve biyografisi haberimizde.

Abone ol

Meral Akşener'in yeni partisi İyi kurucuları merak ediliyor. Kurucuları arasında ön plana çıkan isimlerden biri de Ahat Andican. Doktor olan Ahat Andican'ın hayatına gelin yakından bakalım.

Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Ahat Andican: Tıp doktoru. 1995 genel seçimlerinde ANAP'tan İstanbul milletvekili oldu. 1997-1999 yılları arasında Türk topluluklarından sorumlu devlet bakanlığı ve hükümet sözcülüğü yaptı. Türk topluluklarına dair yayınlanmış eserleri bulunuyor.

1951 yılında Afganistan'da doğan Ahat Andican, Türk siyasetinin aktif isimlerinden biri. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı fakültenin Genel Cerrahi Ana Bilim Dalında akademik kariyer yaptı ve profesör oldu.

2015 Haziran ayı seçimlerinde MHP'den milletvekili olarak atılan Ahat Andican o dönem milletvekili seçilememişti.

1980'li yıllardan başlayarak Sovyetler Birliği, Türk dış politikası ve Türk Dünyası ile ilgili çalışmalar yaptı. Bu alanda çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik görevlerinde bulundu, dergi çıkardı, makaleler yayınladı ve siyasi kadrolara danışmanlık yaptı. 1995 Genel Seçimleri'nde Anavatan Partisi'nden İstanbul Milletvekili seçildi. 55. Hükümette Türk Cumhuriyetleri ve Türk Topluluklarından sorumlu Devlet Bakanlığı ve Hükümet Sözcülüğü görevine getirildi.